Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. Ján 8,36

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő osztályok diákjainak immár ötödik alkalommal nyílt lehetőségük, hogy részt vehessenek a nyár végén megrendezésére kerülő tiszafüredi vízitáborban. A korábbi évektől eltérően az idei évben inkább az előkészítő és a kilencedik évfolyamos diákok jelentkeztek.

Az érkezés utáni délután az előre kiadott anyagokból egy totó segítségével mérték fel a kísérő tanárok, ki mennyire sajátította el a vízitúrázás szabályait. A totó kitöltését követően leeveztünk a szabad strandra, ahol az „újoncok” kipróbálhatták magukat a gyakorlatban. Borultak, eveztek, kormányoztak. Az első napon csatlakozott hozzánk Vég József tanár úr, aki a túra alatt a Tisza-tó élővilágának érdekes növényeire és állataira hívta fel a figyelmet. Visszafelé az Apponyháti-csatornán keresztül jöttünk vissza, ami a rutinos kormányosoknak is nagy kihívást jelentett, mert a kanyarok úgy követték egymást, és olyan meredekek voltak, mint egy Forma 1-es pálya.

A következő két napban rövidebb túrákat tettünk, ahol a nagyon bátor kezdők kipróbálhatták magukat a kormánynál. A tábor „tetőpontja” a Poroszlóra vezető hosszú túra volt. Ilyenkor a kenukban lehetőség nyílik arra, hogy az egy hajóban ülő különböző évfolyamos tanulók jobban megismerhessék egymást.

A visszautazás előtti nap délelőttjén megrendezésre került a hagyományos kajakverseny. Itt izgalmas és szoros versenyekben meg lehet tapasztalni milyen komoly sportág is a kajak. Amikor a szálláshelyen voltunk, akkor sem unatkoztunk, mert csapatokban rendeztünk egy röplabda házibajnokságot, ahol mindenki felmérhette, hogyan tud csapatban játszani, illetve mennyire jó a strandröplabdában. Az utolsó este egy kis záró bulival ünnepeltük meg a sikeres ötödik vízitábort, illetve a balesetmentes táborhetet.

A résztvevők nevében ezúton mondok köszönetet Dr. Baukóné Baksai Edit tanárnőnek, valamint Hidasi László és Kolozsi Tamás tanár uraknak a lelkiismeretes táborvezetésért.

Németh Károly a PSEG 11. D osztályos tanulója

 

Női kajakverseny végeredménye:

  1. Győri Viktória
  2. Csák Stefánia
  3. Márki Petra

Fiú kajakverseny végeredménye:

  1. Mihálka Bence
  2. Mészáros Richárd
  3. Tremmel István

Strandröplabda bajnokság végeredménye:

  1. Győri Viktória, Nagy Áron, Bagdi István, Németh Károly
  2. Giricz Laura, Márki Petra, Kiss Károly
  3. Csenger Rebeka, Máté Zsolt, Boczonádi László

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.