Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő osztályok diákjainak immár ötödik alkalommal nyílt lehetőségük, hogy részt vehessenek a nyár végén megrendezésére kerülő tiszafüredi vízitáborban. A korábbi évektől eltérően az idei évben inkább az előkészítő és a kilencedik évfolyamos diákok jelentkeztek.

Az érkezés utáni délután az előre kiadott anyagokból egy totó segítségével mérték fel a kísérő tanárok, ki mennyire sajátította el a vízitúrázás szabályait. A totó kitöltését követően leeveztünk a szabad strandra, ahol az „újoncok” kipróbálhatták magukat a gyakorlatban. Borultak, eveztek, kormányoztak. Az első napon csatlakozott hozzánk Vég József tanár úr, aki a túra alatt a Tisza-tó élővilágának érdekes növényeire és állataira hívta fel a figyelmet. Visszafelé az Apponyháti-csatornán keresztül jöttünk vissza, ami a rutinos kormányosoknak is nagy kihívást jelentett, mert a kanyarok úgy követték egymást, és olyan meredekek voltak, mint egy Forma 1-es pálya.

A következő két napban rövidebb túrákat tettünk, ahol a nagyon bátor kezdők kipróbálhatták magukat a kormánynál. A tábor „tetőpontja” a Poroszlóra vezető hosszú túra volt. Ilyenkor a kenukban lehetőség nyílik arra, hogy az egy hajóban ülő különböző évfolyamos tanulók jobban megismerhessék egymást.

A visszautazás előtti nap délelőttjén megrendezésre került a hagyományos kajakverseny. Itt izgalmas és szoros versenyekben meg lehet tapasztalni milyen komoly sportág is a kajak. Amikor a szálláshelyen voltunk, akkor sem unatkoztunk, mert csapatokban rendeztünk egy röplabda házibajnokságot, ahol mindenki felmérhette, hogyan tud csapatban játszani, illetve mennyire jó a strandröplabdában. Az utolsó este egy kis záró bulival ünnepeltük meg a sikeres ötödik vízitábort, illetve a balesetmentes táborhetet.

A résztvevők nevében ezúton mondok köszönetet Dr. Baukóné Baksai Edit tanárnőnek, valamint Hidasi László és Kolozsi Tamás tanár uraknak a lelkiismeretes táborvezetésért.

Németh Károly a PSEG 11. D osztályos tanulója

 

Női kajakverseny végeredménye:

  1. Győri Viktória
  2. Csák Stefánia
  3. Márki Petra

Fiú kajakverseny végeredménye:

  1. Mihálka Bence
  2. Mészáros Richárd
  3. Tremmel István

Strandröplabda bajnokság végeredménye:

  1. Győri Viktória, Nagy Áron, Bagdi István, Németh Károly
  2. Giricz Laura, Márki Petra, Kiss Károly
  3. Csenger Rebeka, Máté Zsolt, Boczonádi László

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.