Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A mezőberényi gimnázium Arany János Tehetséggondoz Programjának tanulói számára 2011-ben hirdettünk meg első tiszai vízitáborunkat. A korábbi években inkább a felsőbb évfolyamos diákok jelentkeztek, idén főleg a kilencedikes és tizedikes „aranyosok” pályáztak és húszan nyertek közülük.

Megérkezésünk napján lepakoltunk, diákjainkkal megismertettük a táborrendet, a vízitúra – totó eredményét, a kenuzás technikáját: mindenkinek bele kellett borulnia a vízbe az esetleges „éles” helyzetet gyakorolva.

A rutinosnak mondható kormányosaink nagy része elballagott, ezért első nap rohamtempóban kellett kiképezni az új kenuparancsnokokat, ugyanis második nap egy hajtűkanyaros csatornán kellett megközelíteni a Nagy – Morotvát. A nehéz, de csodaszép csatornán kitűnőre vizsgáztak kormányosaink. Harmadik nap megnéztük az egykori falucska, Óhalász emlékművét. A szokásos nagy túránk most „csak” 18 kilométeres volt, áteveztünk a Kis-Tiszán keresztül Poroszlóra. Itt volt lehetőségünk strandolni, pihenni. A hosszabb túrák vezetéséhez felkértük Végh Józsefet és volt csoporttársamat, Bartóki Józsefet. Mindkét túravezető nagyon megdicsérte rutintalannak induló csapatunk manőverezési képességét és fegyelmezettségét.

A negyedik nap délelőttjén került sor a hagyományosnak mondható kajakversenyre. Délutáni programok kertében áthajóztunk a Tiszavirág tanösvényre, ügyességfejlesztés keretében lehetett kalandparkozni, strandröpizni, kerékpározni, úszni, tehát üresjárat nem nagyon volt a hat nap alatt. Utolsó este a Kolozsi tanár úr által fogott keszegeket csemegéztük el és egy zenés estével búcsúztattuk el a szép hetet.

A sportversenyek végeredményei:

Strandröplabda:

1. helyezett csapat: Szitkó Szabina, Róth Gergő, Molnár Márton

2. Korcsok Anna, Mészáros Richárd, Dombi Bálint

3. Purgel Beáta, Németh Károly, Mihálka Bence

Kajakverseny:

Leányok: 1. Korcsok Anna 2. Erőss Szilvia 3. Szitkó Szabina

Fiúk: 1. Mészáros Richárd 2. Nagy Dániel 3. Németh Károly

Végül szeretném megköszönni két kollégám, Dr. Baukóné Baksai Edit és Kolozsi Tamás lelkiismeretes táborvezetését.

 

                                                                                                           Hidasi László

                                                                                                              testnevelő

2013 tiszafüred

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.