Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Február 14-én itt a FARSANG! Téma: 70-es, 80-as évek!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A mezőberényi gimnázium Arany János Tehetséggondoz Programjának tanulói számára 2011-ben hirdettünk meg első tiszai vízitáborunkat. A korábbi években inkább a felsőbb évfolyamos diákok jelentkeztek, idén főleg a kilencedikes és tizedikes „aranyosok” pályáztak és húszan nyertek közülük.

Megérkezésünk napján lepakoltunk, diákjainkkal megismertettük a táborrendet, a vízitúra – totó eredményét, a kenuzás technikáját: mindenkinek bele kellett borulnia a vízbe az esetleges „éles” helyzetet gyakorolva.

A rutinosnak mondható kormányosaink nagy része elballagott, ezért első nap rohamtempóban kellett kiképezni az új kenuparancsnokokat, ugyanis második nap egy hajtűkanyaros csatornán kellett megközelíteni a Nagy – Morotvát. A nehéz, de csodaszép csatornán kitűnőre vizsgáztak kormányosaink. Harmadik nap megnéztük az egykori falucska, Óhalász emlékművét. A szokásos nagy túránk most „csak” 18 kilométeres volt, áteveztünk a Kis-Tiszán keresztül Poroszlóra. Itt volt lehetőségünk strandolni, pihenni. A hosszabb túrák vezetéséhez felkértük Végh Józsefet és volt csoporttársamat, Bartóki Józsefet. Mindkét túravezető nagyon megdicsérte rutintalannak induló csapatunk manőverezési képességét és fegyelmezettségét.

A negyedik nap délelőttjén került sor a hagyományosnak mondható kajakversenyre. Délutáni programok kertében áthajóztunk a Tiszavirág tanösvényre, ügyességfejlesztés keretében lehetett kalandparkozni, strandröpizni, kerékpározni, úszni, tehát üresjárat nem nagyon volt a hat nap alatt. Utolsó este a Kolozsi tanár úr által fogott keszegeket csemegéztük el és egy zenés estével búcsúztattuk el a szép hetet.

A sportversenyek végeredményei:

Strandröplabda:

1. helyezett csapat: Szitkó Szabina, Róth Gergő, Molnár Márton

2. Korcsok Anna, Mészáros Richárd, Dombi Bálint

3. Purgel Beáta, Németh Károly, Mihálka Bence

Kajakverseny:

Leányok: 1. Korcsok Anna 2. Erőss Szilvia 3. Szitkó Szabina

Fiúk: 1. Mészáros Richárd 2. Nagy Dániel 3. Németh Károly

Végül szeretném megköszönni két kollégám, Dr. Baukóné Baksai Edit és Kolozsi Tamás lelkiismeretes táborvezetését.

 

                                                                                                           Hidasi László

                                                                                                              testnevelő

2013 tiszafüred

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.