Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Már csak egy hét az első félévből!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2006. február 25. és március 4. között a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai önálló szervezésben első évben vehettek részt a gimnázium két tanára - Dr. Bankóné Baksai Edit és Hidasi László – által vezetett sítáborban, a szlovákiai Ružomberokban.

A 33 diák közöl 18-an az Arany János Tehetséggondozó Program tanulóiból kerültek ki, akik kiemelkedő sportteljesítményt nyújtottak. A középiskolásokat 9 felnőtt kísérte el. Az odaúton a sok kezdőre valótekintettel síoktató filmet néztünk, de mint tudjuk a haladóknak sem árt az ismétlés. Megérkezve örömmel láttuk, hogy szálláshelyünk szinte a sífelvonó mellett volt, így nagyon hamar feljuthattunk a sípályára, ahol egész héten nagyszerű időjárási- és hóviszonyok uralkodtak.

A kezdők oktatásában sokat segített Kis Sándor is. A kezdeti napok tanulása és gyakorlása után végül minden kezdő lesíelt az „erdei pályán” a bátrabbak pedig már a 4. napon felmerészkedtek a nagypályára. Az utolsó napon került megrendezésre a síverseny.

 

Az egyes kategóriák győztesei:
Kezdőkategória: Csige Sándor
Leány „összes”:Kiss Éva
Középhaladó: Dr. Vívári Eszter
Haladó: Deák Ferenc
Snowboard: Frey Patrik.

 

Az egész sítábort a vidámság és jókedv jellemezte mind a pályán, mind pedig a szálláson. Az esti pingpongozás, kártyázás, filmezés és twisterezés még fáradtan is csábító kikapcsolódás volt. Azt hiszem, hogy valamennyi résztvevő nevében mondhatom, hogy ez a sítábor felejthetetlen élmény volt és remélem, hogy sok más diáknak is megadatik egy ilyen alkalom.
 

Sonkoly Noémi 13/d

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.