Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2006. február 25. és március 4. között a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai önálló szervezésben első évben vehettek részt a gimnázium két tanára - Dr. Bankóné Baksai Edit és Hidasi László – által vezetett sítáborban, a szlovákiai Ružomberokban.

A 33 diák közöl 18-an az Arany János Tehetséggondozó Program tanulóiból kerültek ki, akik kiemelkedő sportteljesítményt nyújtottak. A középiskolásokat 9 felnőtt kísérte el. Az odaúton a sok kezdőre valótekintettel síoktató filmet néztünk, de mint tudjuk a haladóknak sem árt az ismétlés. Megérkezve örömmel láttuk, hogy szálláshelyünk szinte a sífelvonó mellett volt, így nagyon hamar feljuthattunk a sípályára, ahol egész héten nagyszerű időjárási- és hóviszonyok uralkodtak.

A kezdők oktatásában sokat segített Kis Sándor is. A kezdeti napok tanulása és gyakorlása után végül minden kezdő lesíelt az „erdei pályán” a bátrabbak pedig már a 4. napon felmerészkedtek a nagypályára. Az utolsó napon került megrendezésre a síverseny.

 

Az egyes kategóriák győztesei:
Kezdőkategória: Csige Sándor
Leány „összes”:Kiss Éva
Középhaladó: Dr. Vívári Eszter
Haladó: Deák Ferenc
Snowboard: Frey Patrik.

 

Az egész sítábort a vidámság és jókedv jellemezte mind a pályán, mind pedig a szálláson. Az esti pingpongozás, kártyázás, filmezés és twisterezés még fáradtan is csábító kikapcsolódás volt. Azt hiszem, hogy valamennyi résztvevő nevében mondhatom, hogy ez a sítábor felejthetetlen élmény volt és remélem, hogy sok más diáknak is megadatik egy ilyen alkalom.
 

Sonkoly Noémi 13/d

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.