Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Advent második hete! :)

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Február 2-án indult útnak a Petőfi Sándor Gimnázium síelő csapata. A busz Virág Jani bácsi vezetésével Szlovákia felé vette az útirányt, hogy meghódítsa a havas lejtőket.
Már a buszon eluralkodott a nagyon jó hangulat, ami végigkísérte az egész hetet is. Délután 4 óra körül kis csapatunk elfoglalta a pályaszállást, majd kipihenve az utazás fáradalmait, vasárnap megkezdtük a síelést. Akadtak olyanok, akiknek természetesen, lévén hogy először voltak, még a sícipők felcsatolása is kisebb nehézségeket okozott, de mindenki nagyon hamar belerázódott e téli sport űzésébe. Minden nap tanulhattunk valami újat síoktatóinktól, idén a középhaladók és a haladók a carving technikát sajátíthatták el, ami többé-kevésbé mindenkinek sikerült. Vasárnap egyébként gyönyörű időnk volt, frissen esett havon kezdtünk el síelni, ami a hét végéhez közeledve olvadozni kezdett.

Hétfő este tartottunk egy kis ismerkedő estet. Aminek az egyik legnagyobb előnye az volt, hogy a takaródó később volt, mindenki örömére. Az est célja volt, hogy összeismerkedjünk, bár ekkora már mindenki jól ismerte a másikat. Az esték hihetetlen jó hangulatban teltek, kareoki parti, ping-pong parti és egyéb hasonló tevékenységek közt. Kedden vásárlás miatt, szerdán sajnos az eső miatt fél napot síeltünk. Majd csütörtökön újult erővel vetettük bele magunkat ismét az intenzív síelésbe. Ezen a napon a kezdők, középhaladók és a haladók bemutathatták tudásukat, és hasznosíthatták a héten tanultakat egy kis házibajnokság keretein belül. Külön-külön tudásszint szerint, női/férfi kategóriákban versenyeztünk. Szerencsére a héten baleset és sérülés nem történt, leszámítva egy kisebb húzódást. Péntek este egy búcsúestét tartottunk, ami szintén nagyon jó hangulatban telt, bár nem volt felhőtlen a jókedv, hiszen másnap a busz újra útnak indult.
Összegségében egy felejthetetlen hetet töltöttünk el Ruzomberok síközpontjában.

Még egyszer nagyon köszönjük Baukó tanárnőnek Hidasi tanár úrnak és Kis Sanyi bácsinak, hogy megszervezték a tábort és oktattak bennünket! Köszönet Virág Jani bácsinak, aki elvitt bennünket a sípályáig és köszönet Kiss Jani bácsinak, aki filmet készített a hét eseményeiről!

Reméljük hogy, a következő években is útjára indulhat kis csapatunk, hogy még több ehhez hasonló hetet tölthessünk el!

Tóth Anikó és Szugyiczki Viktória 10. c osztályos tanulók


A cikk szerzői


cikk01
Malino Brdo


cikk02
Chata Halina

cikk03

A Szlalom Házibajnokság végeredménye:

Kezdő fiúk:

1: Kollár Zoltán
2: Dugmonits Sándor
3: Szabó Zoltán

Kezdő lányok:

1: Huszár Mariann
2: Fodor Alíz
3: Czövek Judit

Középhaladó fiúk:

1: Elek Tibor Bence
2: Duró János
3: Incze Zoltán
 

Középhaladó kategória lány győztese:

1: Garzó Bernadett
2: Zuberecz Kamilla

Haladó fiúk:

1: Hegedűs Bálint
2: Baukó Gábor
3: Stibán Richárd
 

Haladó kategória lány győztese:

1. Tóth Anikó
2. Szugyiczki Viktória
3. Kiss Éva
 

Középkorú kategória győztese:

Boczonádi Lajos

Senior kategória győztese:

Kiss János

A Sítábori Asztalitenisz Bajnokság végeredménye:

1. Kopcsjak Tamás
2. Boczonádi Tamás
3. Borgulya Roland

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.