Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR. Zsoltár 111,4

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Február 2-án indult útnak a Petőfi Sándor Gimnázium síelő csapata. A busz Virág Jani bácsi vezetésével Szlovákia felé vette az útirányt, hogy meghódítsa a havas lejtőket.
Már a buszon eluralkodott a nagyon jó hangulat, ami végigkísérte az egész hetet is. Délután 4 óra körül kis csapatunk elfoglalta a pályaszállást, majd kipihenve az utazás fáradalmait, vasárnap megkezdtük a síelést. Akadtak olyanok, akiknek természetesen, lévén hogy először voltak, még a sícipők felcsatolása is kisebb nehézségeket okozott, de mindenki nagyon hamar belerázódott e téli sport űzésébe. Minden nap tanulhattunk valami újat síoktatóinktól, idén a középhaladók és a haladók a carving technikát sajátíthatták el, ami többé-kevésbé mindenkinek sikerült. Vasárnap egyébként gyönyörű időnk volt, frissen esett havon kezdtünk el síelni, ami a hét végéhez közeledve olvadozni kezdett.

Hétfő este tartottunk egy kis ismerkedő estet. Aminek az egyik legnagyobb előnye az volt, hogy a takaródó később volt, mindenki örömére. Az est célja volt, hogy összeismerkedjünk, bár ekkora már mindenki jól ismerte a másikat. Az esték hihetetlen jó hangulatban teltek, kareoki parti, ping-pong parti és egyéb hasonló tevékenységek közt. Kedden vásárlás miatt, szerdán sajnos az eső miatt fél napot síeltünk. Majd csütörtökön újult erővel vetettük bele magunkat ismét az intenzív síelésbe. Ezen a napon a kezdők, középhaladók és a haladók bemutathatták tudásukat, és hasznosíthatták a héten tanultakat egy kis házibajnokság keretein belül. Külön-külön tudásszint szerint, női/férfi kategóriákban versenyeztünk. Szerencsére a héten baleset és sérülés nem történt, leszámítva egy kisebb húzódást. Péntek este egy búcsúestét tartottunk, ami szintén nagyon jó hangulatban telt, bár nem volt felhőtlen a jókedv, hiszen másnap a busz újra útnak indult.
Összegségében egy felejthetetlen hetet töltöttünk el Ruzomberok síközpontjában.

Még egyszer nagyon köszönjük Baukó tanárnőnek Hidasi tanár úrnak és Kis Sanyi bácsinak, hogy megszervezték a tábort és oktattak bennünket! Köszönet Virág Jani bácsinak, aki elvitt bennünket a sípályáig és köszönet Kiss Jani bácsinak, aki filmet készített a hét eseményeiről!

Reméljük hogy, a következő években is útjára indulhat kis csapatunk, hogy még több ehhez hasonló hetet tölthessünk el!

Tóth Anikó és Szugyiczki Viktória 10. c osztályos tanulók


A cikk szerzői


cikk01
Malino Brdo


cikk02
Chata Halina

cikk03

A Szlalom Házibajnokság végeredménye:

Kezdő fiúk:

1: Kollár Zoltán
2: Dugmonits Sándor
3: Szabó Zoltán

Kezdő lányok:

1: Huszár Mariann
2: Fodor Alíz
3: Czövek Judit

Középhaladó fiúk:

1: Elek Tibor Bence
2: Duró János
3: Incze Zoltán
 

Középhaladó kategória lány győztese:

1: Garzó Bernadett
2: Zuberecz Kamilla

Haladó fiúk:

1: Hegedűs Bálint
2: Baukó Gábor
3: Stibán Richárd
 

Haladó kategória lány győztese:

1. Tóth Anikó
2. Szugyiczki Viktória
3. Kiss Éva
 

Középkorú kategória győztese:

Boczonádi Lajos

Senior kategória győztese:

Kiss János

A Sítábori Asztalitenisz Bajnokság végeredménye:

1. Kopcsjak Tamás
2. Boczonádi Tamás
3. Borgulya Roland

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.