Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2014. február 15-én reggel indultunk el Mezőberényből Ausztriába. Több mint 10 óra buszozás után épségben és izgalommal telve megérkeztünk Gosauba. Mi volt az oka az izgalomnak? Korábban még soha nem síeltem, nem jelentkeztem sítáborba, így már nagyon vártam, hogy kipróbáljam ezt a sportot. A kipakolás után mindenki elfoglalta szálláshelyét, mely szép volt és otthonos.

Kezdéskor a sípályán a kezdőket két csoportra osztották, mivel nagyon sokan voltunk. Oktatóink Baukóné tanárnő és Kis Sanyi bácsi voltak. Az első két nap „összebarátkoztunk” a síléccel, a bottal és a sícipővel is. Félelmünk a napok múlásával egyre csökkent, a sítudásunk viszont folyamatosan bővült. Arra törekedtünk, hogy elkerüljük a nagy eséseket és a piros pályán is le tudjunk jönni esések nélkül. A középhaladók és haladók oktatását Hidasi tanár úr vezette. A haladóbb csoportok biztonsági felügyeletében sokat segített Boczonádi Lajos és Baukó Gábor.

Az esti órákban sokat beszélgettünk, közben pedig rengeteg ember ismerte meg egymást.

Számomra ez a tábor felejthetetlen emlék marad, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodtam. A táj szépsége elragadó és szinte leírhatatlan. Páratlan az az érzés, amikor a hegyről lefelé csúszva igazán szabadnak érezhettem magam. Ez az érzés kikapcsol, feltölt.

Annak is örülök, hogy sérülések nélkül tértem haza, megszerezve a síelés alapjait! Tudom, van még mit tanulnom, de ez az öt nap alkalmas volt arra, hogy megtudjam, van még egy sport, amit rendszeresen űzni szeretnék. Remélem, lesz rá lehetőségem!

Kívánom, hogy mások is tapasztalják meg, hogy milyen jó dolog a síelés.

Most már sajnálom, hogy eddig nem jelentkeztem, de azért viszont hálás vagyok, hogy idén az Arany János Tehetséggondozó Program támogatásával eljuthattam ide, bár végzős gimnazista lévén utoljára.

Ezúton szeretném megköszönni Dr. Baukóné Baksai Edit tanárnőnek és Hidasi László tanár úrnak a rengeteg segítséget, melyet nyújtottak nekünk. Hiszen ez az egész nem ment volna nélkülük.

Készítette: Fekete Annamária

13.D osztály

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.