Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségit kívánunk!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Jelen vizsgaszabályzat a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium Petőfi és Goethe Alapítványa által lebonyolított nyelvvizsgákra vonatkozik. (Érvényes 2015. január 01-től.)

Az ÖSD nyelvvizsgáról

Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon. Intézményünk B2 és C1 szinten kínál vizsgalehetőséget.

Az Osztrák Nyelvi Diploma egy nemzetközileg elismert bizonyítvány. A Nyelvvizsgát Akkreditaló Testület határozata értelmében az általunk kínált ÖSD vizsgák Magyarországon akkreditáltak. Ennek értelmében a sikeres vizsgázók osztrák, nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítványt és a magyar állam által is elismert nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak.

Az ÖSD ( Österreichisches Sprachdiplom Deutsch ) vizsgarendszer külföldi fejlesztésű. A vizsga egynyelvű, az általános nyelvi német nyelvtudást méri. A nemzetközileg is elismert vizsgák az Európa Tanács Közös Európai Referenciakeret szintjeihez (KER) igazodnak. 

osdlogo01osdlogo02

Az ÖSD-vizsga pluricentrikus, nagy hangsúlyt fektet a kiválasztott szövegek hitelességére. A vizsgák írásbeli ( olvasott szövegértés, hallott szövegértés, irányított fogalmazás / levél ) és szóbeli ( irányított beszélgetés ) részekből állnak. A vizsgák elsősorban a hétköznapi élethez szükséges írásbeli és szóbeli kommunikációs készséget tesztelik. A sikeres vizsgázók a nemzetközileg elismert bizonyítványt és államilag elismert C típusú magyar nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak.

Az ÖSD vizsgáink:
B2 Zertifikat (Mittelstufe Deutsch) = 60%-tól középfok C
C1 Zertifikat (Oberstufe Deutsch) = 60%-tól felsőfok C

A vizsga mindkét szinten komplex, vagyis írásbeli és szóbeli részvizsgából áll.

Az ÖSD vizsgaszabályzat szerint az írásbeli vagy szóbeli részvizsgát külön is le lehet tenni, amennyiben vizsgázó ezt egy éven belül teljesíti. Államilag elismert ( C ) nyelvvizsga-bizonyítvány azonban csak abban az esetben állítható ki, ha a vizsgázó az írásbeli és a szóbeli vizsgát egy vizsgaidőszakon belül teszi le sikeresen!

Akkreditált nyelvvizsgák

•    középfok:   ÖSD Zertifikat B2 ( eddig: Mittelstufe Deutsch )

•    felsőfok:      ÖSD Zertifikat C1 ( eddig: Oberstufe Deutsch )

Magyar nyelvű vizsgaleírások: http://www.nyak.hu/hol/detail.asp?strUid=AAAAAM

A nyelvvizsga szóbeli és írásbeli részből áll. A vizsga központjában a valós szituációkban használt kommunikációs készségek állnak.

Mintavizsgák:http://www.osd.at           (Modellprüfungen)

 

Tisztelt érdeklődök változik az ÖSD Zertifikat b2-es vizsga!

 

Copyright © 2017 PSG Rights Reserved.