Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Február 14-én itt a FARSANG! Téma: 70-es, 80-as évek!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

   erasmuslogo

Az Erasmus+az Európai Unió egyik új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot támogatja. Erre az új programra pályáztam a Tempus Közalapítványhoz, mint angol-testnevelés szakos tanár és a sikeres pályázat révén 2014 júliusában két hétig Máltán egy angol nyelvű továbbképzésen vehettem részt. A pályázatom címe a következő volt: „Többet, jobban, magabiztosabban”. Gyorsan változó világunkban az oktatásnak is alkalmazkodnia kell az új technológiákhoz, hogy a diákoknak minél sokrétűbben, színesebben tudjuk átadni az információkat a világról. A továbbképzés ehhez nyújtott segítséget, és ezt a lehetőséget ragadtam meg. A program fő célja a kulcskompetenciák és készségek fejlesztésén túl a nyelvtanítás, nyelvtanulás, a nyelvi sokszínűség illetve az interkulturális érzékenység támogatása volt.

ETI

   Az Erasmus+ programra napjainkban is bárki pályázhat, de a küldő intézmény minden esetben csak óvoda, általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakiskola, kollégium, alapfokú/középfokú művészeti iskola lehet. A programban való részvételre, továbbképzésre az Európai Unió bármely országából jelentkezhettek az érdeklődő pedagógusok. Sikeres pályázatomban magyarul és angolul kellett összefoglalni gondolataimat (angol nyelvű összefoglaló ITT). A továbbképzés témája „Az infokummunikációs eszközök használata az oktatásban” volt.

    Ezen a kurzuson lehetőségem volt más európai országokból érkező kollégákkal is tapasztalatot cserélni az oktatás területén felmerülő problémákról, pozitív módszertani ötletekről és a későbbi testvérkapcsolatok lehetőségéről is szó esett. A továbbképzésen 13 fő vett részt, ahol Magyarországot és ez által iskolánkat egyedül képviseltem.

 

KecskemetiGizi

Kecskeméti Gizella (jobb oldalon)

 

    Gimnáziumunkban angol, német és olasz idegen nyelvek oktatása folyik. Iskolánk célja a magas színvonalú oktatás hosszú távon való biztosítása, melyhez szükséges önmagunk folyamatos továbbképzése. Így az angol nyelven történt továbbképzés anyagát, élményeit angolul és magyarul is megoszthattam az arra igényt tartó kollégákkal és diákokkal előadások, gyakorlások alkalmával a 2014/2015-ös tanévben. Korábbi sikeres TÁMOP-os pályázatok lehetőséget biztosítottak az interaktív tábla használatához, mely nélkülözhetetlen a mai modern kompetencia-alapú oktatásban.

   Különböző szakos kollégáknak, eltérő érdeklődésű diákoknak egész tanévben folyamatosan tartottam a csoportos gyakorló foglalkozásokat, így adtam át az ott szerzett ismereteimet az új infokommunikációs eszközök használatáról, interaktív oktató programokról, játékokról. Tervezem, hogy a következő tanévben is hasznos információkkal gazdagítom a város, illetve a környék iskoláinak érdeklődő pedagógusait.

9.nyekKissKati

               9.NYEK haladó angol csoport                                                  Kiss Katalin

Heiko

Heiko Richter

Készítette: Kecskeméti Gizella

Az alábbiakban néhány- az intézményünk tanárai és diákjai által készített- power pointos bemutót illetve flipchartot talál:

PPT-k:


adjektivdeklinationappearanceallatok eletm

arabvilagdailyroutinetorokkor

kereszt

Flipchartok:

ADJEKTIVDEKLINATION

ÁLLATOK ÉLETMŰKÖDÉSE

DANKE GIZIKE

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.