Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR. Zsoltár 111,4

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2015. november 5-én délután 15:00 órakor, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium aulájában került sor az ÉTA vándorkiállításának megnyitójára.

DSC 1896DSC 1908

A kiállítás darabjait fogyatékossággal élő emberek készítették. Az ÉTA Szövetség (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) gyűjtötte össze az ország különböző pontjain található tagszervezeteitől. A fogyatékossággal élő emberek számára munkaterápia a termékek előállítása. Mindannyian meggyőződhettünk arról, hogy a kézzel készített tárgyak piacképes termékek, s a sérült emberek munkái társadalmi elismertséget kell, hogy kapjanak. A kiállítási darabok között találhatunk kerámiákat, szőnyegeket, gyertyákat és egyéb dísztárgyakat is.

DSC 1915DSC 1922

A megnyitón gimnáziumunk ifjúsági zenekara is szolgált, majd Seben Glória iskolalelkész köszöntötte a megjelenteket, végül a szövetség ügyvezető igazgatója, Rubovszky László nyitotta meg a kiállítást. Az esemény befejeztével az ÉTA Szövetség helyi diák-önkéntes közösségi szolgálatos tanulói, Klein Éva tanárnő szervezésében megvendégelték a szeghalmi ÉTA-s önkéntes fiatalokat, valamint a szövetség képviselőit. Papp Ágnes az ÉTA közösségi szolgálati programfelelőse is jelen volt nagy örömünkre. Egy kellemes beszélgetéssel zártuk a délutánt, megosztottuk egymással az önkéntes munkával kapcsolatos tapasztalatainkat, élményeinket.

DSC 1925IMG 7463

A kiállítás darabjai megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Kiss Renáta, Zleovszki Martina Petra (11.D)

éta csoport

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.