Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Már csak egy hét az első félévből!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2015. november 5-én délután 15:00 órakor, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium aulájában került sor az ÉTA vándorkiállításának megnyitójára.

DSC 1896DSC 1908

A kiállítás darabjait fogyatékossággal élő emberek készítették. Az ÉTA Szövetség (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) gyűjtötte össze az ország különböző pontjain található tagszervezeteitől. A fogyatékossággal élő emberek számára munkaterápia a termékek előállítása. Mindannyian meggyőződhettünk arról, hogy a kézzel készített tárgyak piacképes termékek, s a sérült emberek munkái társadalmi elismertséget kell, hogy kapjanak. A kiállítási darabok között találhatunk kerámiákat, szőnyegeket, gyertyákat és egyéb dísztárgyakat is.

DSC 1915DSC 1922

A megnyitón gimnáziumunk ifjúsági zenekara is szolgált, majd Seben Glória iskolalelkész köszöntötte a megjelenteket, végül a szövetség ügyvezető igazgatója, Rubovszky László nyitotta meg a kiállítást. Az esemény befejeztével az ÉTA Szövetség helyi diák-önkéntes közösségi szolgálatos tanulói, Klein Éva tanárnő szervezésében megvendégelték a szeghalmi ÉTA-s önkéntes fiatalokat, valamint a szövetség képviselőit. Papp Ágnes az ÉTA közösségi szolgálati programfelelőse is jelen volt nagy örömünkre. Egy kellemes beszélgetéssel zártuk a délutánt, megosztottuk egymással az önkéntes munkával kapcsolatos tapasztalatainkat, élményeinket.

DSC 1925IMG 7463

A kiállítás darabjai megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Kiss Renáta, Zleovszki Martina Petra (11.D)

éta csoport

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.