Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Az Éta Diák-önkéntes közösségi szolgálat „érzékenyítő” programjában idén harmadjára vettek részt iskolánk legszorgalmasabb, szolgálatot teljesítő tanulói. Ez alkalommal is a balatonmáriafürdői Regens Wagner Alapítvány adott szálláshelyet nekünk, ahol a szeghalmi Péter András Gimnázium diákjaival tölthettünk pár élményekkel teli napot a meleg júliusból. A tábor célja, hogy megfelelő segítséget, támogatást kapjunk a közösségi munka során felmerülő nehézségek, problémák, konfliktusok enyhítéséhez és beszélgessünk az élményeinkről. Minden nap részt vettünk önismereti feladatokban, de természetesen jutott idő kikapcsolódásra is. 

Mivel napsütéses idő volt, napjaink túlnyomó részét strandolással, napozással töltöttük el, valamint bátran lehetett a szabadban kártyázni, limonádézni és beszélgetni. Ezek az együttlétek elősegítették, hogy jobban megismerjük egymást, vidám hangulatban teltek. Golfoztunk, pingpongoztunk a helyiekkel, hajókáztunk a naplementében, és persze bűn lenne kihagyni Iluska néni gyilkosos játékát!

A hagyománynak megfelelően most is kedveskedtünk apró, kézzel készített ajándékokkal, a Regens Wagner lakóinak. Volt mosoly, köszönet, hála és könny. Kell ennél nagyobb elismerés?

Kovács Kata

11.C osztályos tanuló

2015. november 5-én délután 15:00 órakor, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium aulájában került sor az ÉTA vándorkiállításának megnyitójára.

DSC 1896DSC 1908

A kiállítás darabjait fogyatékossággal élő emberek készítették. Az ÉTA Szövetség (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) gyűjtötte össze az ország különböző pontjain található tagszervezeteitől. A fogyatékossággal élő emberek számára munkaterápia a termékek előállítása. Mindannyian meggyőződhettünk arról, hogy a kézzel készített tárgyak piacképes termékek, s a sérült emberek munkái társadalmi elismertséget kell, hogy kapjanak. A kiállítási darabok között találhatunk kerámiákat, szőnyegeket, gyertyákat és egyéb dísztárgyakat is.

DSC 1915DSC 1922

A megnyitón gimnáziumunk ifjúsági zenekara is szolgált, majd Seben Glória iskolalelkész köszöntötte a megjelenteket, végül a szövetség ügyvezető igazgatója, Rubovszky László nyitotta meg a kiállítást. Az esemény befejeztével az ÉTA Szövetség helyi diák-önkéntes közösségi szolgálatos tanulói, Klein Éva tanárnő szervezésében megvendégelték a szeghalmi ÉTA-s önkéntes fiatalokat, valamint a szövetség képviselőit. Papp Ágnes az ÉTA közösségi szolgálati programfelelőse is jelen volt nagy örömünkre. Egy kellemes beszélgetéssel zártuk a délutánt, megosztottuk egymással az önkéntes munkával kapcsolatos tapasztalatainkat, élményeinket.

DSC 1925IMG 7463

A kiállítás darabjai megvásárolhatóak, a befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Kiss Renáta, Zleovszki Martina Petra (11.D)

éta csoport

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.