Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

DSC 1766

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tanulói a Mezőberényi I. kerületi evangélikus gyülekezet fiataljaival kiegészülve három napon át (október 8-11.) önkéntes szociális programban vehettek részt a 72 óra kompromisszum nélkül program keretein belül.

Hála Istennek idén én is velük tarthattam. Az alábbiakban olvashatjuk két résztvevő fiatal beszámolóját a saját szemszögükből. Számomra sokat jelent az aktivitás, ha teszünk valamit másokért, a tágabb közösségért, ahol élünk. Az Isten közelségét is könnyebb így megélnem, mert ott van Ő a kisgyerekek mosolyában, akikkel játszottunk, az idősekben, akiket megörvendeztettünk, azokban a fogyatékossággal élő felnőttekben, akikkel együtt énekeltünk és kézműveskedtünk. Ott van Isten a teremtett világban is, amelyért igyekeztünk tenni valamit. Csodálatos volt ez a pár nap, és mi is egy kis közösséggé kovácsolódtunk közben. 

Sági Adél (9/AJTP): „Hogyan töltöttük a 72 órát? Hangulatosan, barátságosan, elgondolkodtatóan és Isten közelségében tölthettem a múlt hétvégét új és már meglévő barátaimmal, azokkal az emberekkel, akik kedvesek nekem. A kollégiumban az egyik szobatársam megkérdezte, hogy megérte-e az egész hétvégét odaszánni. Én azt válaszoltam, igen megérte, mert ha valamit adsz, akkor azt örömmel teszed, ezáltal te is kapsz valamit. Én sok mindent kaptam a hétvégén, például azoktól a fogyatékossággal vagy értelmi gondokkal küzdő emberektől, akikkel zenéltünk, hajtogattunk és beszélgettünk szombaton. Vagy amikor az idősek otthonába megérkeztünk és az öregek arcára mosolyt tudtunk csalni. Amikor játszhattunk a gyerekekkel, szemetet szedtünk, rendet tehettük a parókia udvarán. A 72 óra szerintem erről is szól, hogy a jó cselekedeteinkkel magunknak és másoknak is örömöt szerezzünk.”

Kovács Kata (11.C): „Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából a Mezőberényi Vöröskereszt Alapszervezet 2015. október 9-én „Zsíros kenyér lila hagymával és egy pohár meleg tea” címmel szervezett rendezvényt immár 4. alkalommal a Városi Piaccsarnokban. A látogatók ingyenes vérnyomás- és vércukormérésen vehettek részt, valamint lehetőség nyílt használtruha válogatására. A programot összekapcsoltuk a 72 óra kompromisszum nélkül szociális akcióval, s így ennek keretében a gyermekek játékos, kreatív feladatokat próbálhattak ki, ahol minden lelkes vendégnek csokoládéval kedveskedtünk, és a kis csemeték bártan szórakozhattak a fiatalok önkéntes csapatával is.”

Seben Glória

Iskolalelkész

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.