Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozója
Budapest, 2018. április 14-15.


 „A zene kitűnő nevelő, mely az embereket békésebbé, szelídebbé, erkölcsösebbé és okosabbá teszi. Aki ért ehhez a művészethez, rendszerint jóra hajló ember Luther Márton.

2018. április 14-én fél hétkor elindultunk az évente megrendezésre kerülő Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozójára, amely ebben a tanévben Budapesten került megszervezésre. Igen hosszú utunk volt, de annál kellemesebben telt el. Kórushoz méltóan énekeltünk a buszon, nem is keveset.

Tizenegy óra környékén meg is érkeztünk a várva várt és annál szebb Budapestre. Körbekísértek minket a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, majd később átmentünk a mellette lévő gyönyörű templomba, ahol eme országos verseny lebonyolításra került.  Tizenhat lenyűgözően tehetséges kórus énekelt az ország minden tájáról, melyet öröm volt hallgatni. Egy kis szünetet és ebédszünetet követően délután újra megtelt a templom, folytatódott az ünnepi hangverseny a második résszel. A gimnáziumunk leánykara délután négy óra környékén lépett színpadra. Sok órányi gyakorlás után a színpadon állva úgy éreztük, hogy megérte a sok munka, élveztük az éneklést, kihoztuk magunkból a maximumot.

Ebben az évben nemcsak találkozóra került sor, hanem egyfajta megmérettetésre is. A kórusok kérhették, hogy minősítsék munkájukat a KÓTA által szervezett Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen. Háromtagú zsűri bírálta el a kórusokat, akik szakmai hozzáértéssel hallgatták a jelenlévő kórusokat.

vlcsnap 2018 04 21 17h35m09s785

A nap végén, az eredményhirdetés, majd a várva várt oklevelek kerültek kiosztásra a szakmai bizottság döntése alapján. Büszkén jelentjük ki, hogy kórusunk idén arany minősítés kapott B kategóriában, továbbá külön elismerésben részesültünk, Kodály Zoltán: Magyar Mise Kyrie tételének ihletett, hiteles tolmácsolásáért. Az eredményhirdetés után egy karaoke partin vezettük le a nap fáradalmait, majd elfoglalhattuk szállásunkat.  Másnap korán elindultunk reggelizni, majd a többi kórussal közösen elmentünk a fővárosi állatkertbe, ahol hazautazás előtt még tettünk egy nagy sétát élvezve a nagyszerű időjárást.  Győrfi Vivien 9. a

http://www.evangelikus.hu/edot2018

állatkert

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.