Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR. Zsoltár 111,4

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Gólyahét - 2017

2017. szeptember 18. és 22. között „került megrendezésre” a gólyahét. A belépő gimis évfolyam négy osztályát, valamint a hetedikeseket avatták fel a kilencedikesek 21-én. A fiú gólyáknak lány ruhába kellett öltözniük, a lányoknak pedig ellenkezőleg, fiúruhában kellett (volna) megjelenniük az iskolában. Minden osztálynak át kellett írni a Hupikék törpikék főcímdalát, valamint a kapott 3 perces zeneválogatásra koreográfiát kitalálni. Ha az idősebbektől azt hallották, hogy „PSG”, bárhol legyenek, és bármit is csináljanak guggolniuk kellett (volna). A leglelkesebben ezen a héten a hetedikesek csinálták a guggolásokat, míg a másik négy osztály tagjai néha elsumákolták a feladatot.

Csütörtökön délután került megrendezésre a gólyaavató/gólyabál, amit az iskola kollégiumában rendeztek meg, és ahová szinte az egész iskola benézett. A gólyák bemutatták a táncukat, majd elénekelték az átírt főcímdalt, amit a zsűri pontozott. Utána kisebb csapatokra bontották az osztályokat, akik különböző feladatokat oldottak meg. Volt egy totó, ami 13+1 kérdésből állt, melyben a tanárokkal és a sulival kapcsolatos kérdésekre kellett három válaszlehetőségből megtalálni a megfelelőt. Volt lufi borotválás, liszt fújás, ahol a tálból kellett kifújni a lisztet és 5 kekszet kivenni belőle, anélkül, hogy a kezét használná a játékos. A kolisok kedvenc játéka talán a zsíroskenyér árulás volt, ahol a gólyáknak egy kiló kenyeret kellett megkenniük zsírral, majd eladni. A feladat helyszíne eredetileg a szabadban lett volna, de a rossz idő miatt végül a kollégiumban lett megtartva az ottlakók nagy örömére. Viszont az esős idő ellenére is meg lett tartva a „nagy piros tárgy kereső” feladat. A feladat lényege, hogy a városban maximum 30 perc alatt kell találni egy piros tárgyat, majd elvinni a kollégiumba és bemutatni a zsűrinek. Az utolsó feladat egész nehéz volt, egy derékra erősített lógó ceruzát kellett egy üveg szájába belenyomni, úgy, hogy se kézzel, se lábbal nem lehet segíteni.

Az játékok után még esküt tettek a diákok és az osztályfőnökeik, és végül az eredményhirdetésen kiderült, hogy a 9/Nyek nyert az avatón.    

Ulrich Ágnes 9.A

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.