Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A gólyahét és az avató

 

Évről évre hagyománnyá vált a gólyahét és a gólyaavatás iskolánkban. Az eddigi tanévig csak a kilencedikeseknek kellett benne részt venni. De 2017-es tanévtől indult hetedik osztályosok is megtapasztalhatták, milyen is gólyának lenni. Szerény véleményem szerint jobb is, hogy most estünk túl rajta.

A gólyaavató hete azzal  kezdődött,  hogy a lányoknak fiúnak, a fiúknak meg lánynak kellett  öltözni. Véleményem szerint ez inkább a fiúkkal volt kitolás: szoknya, smink, hajdísz.

Négy napon keresztül így kellett mászkálni az iskolában. Ha a nagyok meg a tanárok azt mondták, hogy ,,PSG”, akkor le kellett guggolni. Amii nagyon vicces volt, mert jellemzően akkor mondták, mikor mentünk fel a lépcsőn.

Eljött a gólyaavató délutánja, amikor is a kollégiumba kellett menni nekünk, hetedikeseknek, csupa fehér ruhában. A beszéd után kiosztották a később sorra kerülő feladatokat teljesítő embereket, majd táncolni kellett. Először nekünk, a  ,,kisgólyáknak” el kellet táncolnunk az öt zeneszámra kitalált táncunkat, (ami szerintem nagyon jó lett), majd utánunk sorban a többi gólya. A táncok után a Hupikék Törpikék főcímdalát kellett átírva elénekelni (ami úgyszintén nagyon jó lett).

Ezek után különböző feladatokat kellett csinálni pl.: megkeresni a városban lévő legnagyobb piros dolgot, lufit borotválni, lisztben (szájjal) kekszet keresni, kesztyűből vizet inni.

Majd eljött az eskü mind a tanároknak, mind a gólyáknak. Ezután eredményhirdetés és utána lehetett haza menni vagy 9-ig maradni a buliban.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat :)

Nehéz Zsóka

7.F

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.