Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A gólyahét és az avató

 

Évről évre hagyománnyá vált a gólyahét és a gólyaavatás iskolánkban. Az eddigi tanévig csak a kilencedikeseknek kellett benne részt venni. De 2017-es tanévtől indult hetedik osztályosok is megtapasztalhatták, milyen is gólyának lenni. Szerény véleményem szerint jobb is, hogy most estünk túl rajta.

A gólyaavató hete azzal  kezdődött,  hogy a lányoknak fiúnak, a fiúknak meg lánynak kellett  öltözni. Véleményem szerint ez inkább a fiúkkal volt kitolás: szoknya, smink, hajdísz.

Négy napon keresztül így kellett mászkálni az iskolában. Ha a nagyok meg a tanárok azt mondták, hogy ,,PSG”, akkor le kellett guggolni. Amii nagyon vicces volt, mert jellemzően akkor mondták, mikor mentünk fel a lépcsőn.

Eljött a gólyaavató délutánja, amikor is a kollégiumba kellett menni nekünk, hetedikeseknek, csupa fehér ruhában. A beszéd után kiosztották a később sorra kerülő feladatokat teljesítő embereket, majd táncolni kellett. Először nekünk, a  ,,kisgólyáknak” el kellet táncolnunk az öt zeneszámra kitalált táncunkat, (ami szerintem nagyon jó lett), majd utánunk sorban a többi gólya. A táncok után a Hupikék Törpikék főcímdalát kellett átírva elénekelni (ami úgyszintén nagyon jó lett).

Ezek után különböző feladatokat kellett csinálni pl.: megkeresni a városban lévő legnagyobb piros dolgot, lufit borotválni, lisztben (szájjal) kekszet keresni, kesztyűből vizet inni.

Majd eljött az eskü mind a tanároknak, mind a gólyáknak. Ezután eredményhirdetés és utána lehetett haza menni vagy 9-ig maradni a buliban.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat :)

Nehéz Zsóka

7.F

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.