Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Nosztalgiatábor 2017

DSC 0083 1Szeptember első hétvégéjén került megrendezésre a 14. nosztalgiatábor Mezőberényben. Minden év szeptemberében ilyenkor találkozhatnak az ország végzős AJTP-s diákjai. Idén rekord létszámmal képviseltették magukat a részt vevő osztályok, mivel közel 250 diákot és tanáraikat láttuk vendégül a hétvégén.

Péntek déltől fogadtuk a vendégként érkező diákokat és tanárokat, akiket a szobák elfoglalása után ebédelni kísértünk a Berény Szállóba. Ebéd után mindenkinek volt egy kevés szabadideje, de háromkor már a csoportos városnézéshez gyülekeztünk a kollégium aulájában. A városnézés során a vendégeink megismerhették Mezőberény főbb nevezetességeit, látványosságait. A városnézést egy gyors vacsora követette, majd ismételten a kollégiumi aulában találkoztunkDSC 0289 küld 4, hogy megtekintsük „Az Arany nálunk” 1. részének produkcióit.  Itt az osztályok egy rövid videóval, prezentációval vagy táncos műsorral mutatkoztak be. Az előadások után kétféle esti programon vehettünk részt: ismerkedhettünk, beszélgethettünk a tábortűz mellett, vagy táncolhattunk az aulában tartott diszkóban.

Szombat reggel korán keltünk, mert a reggeli után két turnusban indultunk el Nagyszalontára. Először egy szoborparkba mentünk, ahol egy rövid műsor után megkoszorúztuk Arany János szobrát. A városnézés során megtekintettük többek között a Csonka-tornyot, az Arany János szülőháza helyén álló múzeumot és Kossuth Lajos szobrát is. Miután visszaérkeztünk Mezőberénybe, az ebédünk elfogyasztása után mindenki szabadon választható sportprogramokon vehetett részt. A programok között szerepelt a strandolás, a bicikli túra (2 különböző hosszúságú távval), a zumba, a számháború és a kosárlabda is. A sporttevékenységek lebonyolítását kissé megnehezítette a szemerkélő eső, de ettől függetlenül mindenki jól érezte magát. Vacsora után sor került „Az Arany nálunk” produkciók 2. részére is. Az estét az Éjszakai túrával zártuk, amely egy játékos vetélkedő volt a város területén, különböző helyszíneken.

Vasárnap délelőtt ismét egy vetélkedőn mérhették össze tudásukat az osztályok. Itt változatos feladatokon kellett minél eredményesebben szerepelniük. A feladatok között szerepelt például egy ballada dramatizálása és versszavalás, miközben két lufit kellett 1 percen keresztül a levegőben tartani. A pénteki és szombati városnézések alatt hallott információk is fontos szerepet játszottak, mivel a feladatok között szerepelt különböző kérdéssorok helyes megválaszolása is. A pontok összesítése után került kihirdetésre a „Tábor császára” cím, amit a bonyhádi osztály vehetett át mint a legeredményesebb osztály. A vetélkedőt követően ebédelni mentünk, majd elbúcsúztunk a régi, vagy éppen újonnan szerzett barátainktól, a kísért csoportunktól.Jó hangulatú, eseménydús és élményekben gazdag hétvégét tudhattunk magunk mögött. Károlyi Rebeka 12. d

IMG 1874 küld 2

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.