Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Advent második hete! :)

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Közösségi szolgálatos tájékoztató gyerekeknek és szülőknek

 

Az ide évben, 2017. szeptember 14-én is megtartotta tájékoztatóját az iskola a 11. évfolyamos diákok közreműködésével a bejövő kilencedikes fiataloknak és azok szüleinek.DSC 0745

Először a fiatalok kaptak betekintést arról, mi is az a közösségi szolgálat, hol, mikor, hogyan tölthetik el óráikat, milyen törvényi háttere van, milyen dokumentumokat kell a szolgálat alatt vezetniük, kitölteniük. Majd a tizenegyedikes diákok prezentációk segítségével mutatták be, hogy ők milyen helyszíneken és hogyan töltötték el az 50 órát. Több előadás alatt elhangzott a diákok szájából: „Szerettem, nagyon jó volt…” kezdetű mondat. Mindenki lelkesen, részletesen mesélt saját élményeiről. Sokan plakátokat készítettek, melyek megtekinthetők voltak a teremben az előadások végén.

DSC 0718A diákok után a szülőknek is elhangzott a tájékoztató, melyben minden felmerülő kérdésre is választ kaphattak. Sőt 3 diák a szülők számára is bemutatta előadását és elmesélte élményeit.

Reméljük sikerült megkönnyíteni, segíteni a választást, illetve átadni azokat a pozitív élményeket, melyeket kaptak.

Többen, az 50 órán túl is önkénteskednek, visszajárnak az adott intézményekbe, közösségekbe, jó ezt hallani, hiszen valahol ez lenne ennek a szolgálatnak a célja.

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.