Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Közösségi szolgálatos tájékoztató gyerekeknek és szülőknek

 

Az ide évben, 2017. szeptember 14-én is megtartotta tájékoztatóját az iskola a 11. évfolyamos diákok közreműködésével a bejövő kilencedikes fiataloknak és azok szüleinek.DSC 0745

Először a fiatalok kaptak betekintést arról, mi is az a közösségi szolgálat, hol, mikor, hogyan tölthetik el óráikat, milyen törvényi háttere van, milyen dokumentumokat kell a szolgálat alatt vezetniük, kitölteniük. Majd a tizenegyedikes diákok prezentációk segítségével mutatták be, hogy ők milyen helyszíneken és hogyan töltötték el az 50 órát. Több előadás alatt elhangzott a diákok szájából: „Szerettem, nagyon jó volt…” kezdetű mondat. Mindenki lelkesen, részletesen mesélt saját élményeiről. Sokan plakátokat készítettek, melyek megtekinthetők voltak a teremben az előadások végén.

DSC 0718A diákok után a szülőknek is elhangzott a tájékoztató, melyben minden felmerülő kérdésre is választ kaphattak. Sőt 3 diák a szülők számára is bemutatta előadását és elmesélte élményeit.

Reméljük sikerült megkönnyíteni, segíteni a választást, illetve átadni azokat a pozitív élményeket, melyeket kaptak.

Többen, az 50 órán túl is önkénteskednek, visszajárnak az adott intézményekbe, közösségekbe, jó ezt hallani, hiszen valahol ez lenne ennek a szolgálatnak a célja.

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.