Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Az elmúlt hetekben több, volt PSG-s tanulót is meghallgathattunk a kollégiumban, akik a továbbtanulásról tartottak előadást.

Elsőként Forgó Norbert érkezett hozzánk, egyik szerda este. Ő öt éve ballagott innen, és most már a Szegedi Tudományegyetem élelmiszermérnöki szakának mesterképzésén vesz részt. Előadásában nem csak a szakról tudhattunk meg információkat, de az egyetemi felvételijéről és a már ott eltöltött éveiről is mesélt. Norbi környezetmérnöki alapszakon végzett, és utána döntött úgy, hogy pár különbözeti vizsga letételével az élelmiszermérnöki Msc-n folytatja tanulmányait. Elmondta azt is, hogy mennyire és miért szereti Szegedet és az egyetemi létet, ami a bulizáson kívül néha a tanulást is magába foglalja. Természetesen kérdéseinkre is készségesen válaszolt.

Egy héttel később Sárközi Csilla látogatott meg minket, aki a BME-ről érkezett. A vizsgaidőszak náluk épp aznap ért véget. Ő az egyetem építőmérnök szakos hallgatója. Sok mindent hallhattunk az egyetem felépítéséről, a képzésről és saját karán belül a szakokról. Csilla a tanulás mellett dolgozik is, hogy fedezni tudja a kiadásait, mivel az államilag támogatott képzés ellenére sem egyszerű az élet, főleg a fővárosban. Szintén mesélt az egyetem felejthetetlen programjairól.

Mindketten beszéltek a különböző ösztöndíjakról és a szálláslehetőségekről.

Legutoljára Csapó József jött el hozzánk. Ő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán tanul. Józsi a szakirányokon és a hallgatói életen kívül leginkább a felvételi eljárásról beszélt. Az elszántság és a kitartás náluk végig nagyon fontos, hiszen az erőnléti feladatoknak folyamatosan meg kell felelniük.

Úgy gondolom, hogy mindenféleképpen hasznos volt az előadásokon részt venni, hiszen tőlük testközelből hallhattunk az egyetemekről, és nem csak a pozitívumokról, de a nehézségekről is beszéltek.

psg egyetemig

Készítette: Lipták Kata, 13.D

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.