Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A téli szünetet megelőző hét csütörtök délutánján, december 10-én, izgatott diákok csoportja gyülekezett a könyvtár olvasójában. Volt, aki ünneplő ruhában, volt, aki csak könnyed eleganciával, volt, aki az utolsó pillanatig a szövegbe mélyedve, volt, aki barátaival beszélgetve várta, hogy kezdetét vegye az Adventi versmondás, az iskolai szavalóverseny.

A kilenc versengőből összeálló mezőny mondhatni az iskola összes korosztályát lefedte. Örömmel láttuk, hogy a végzősök sem voltak restek, és bokros teendőik mellett képviseltetették magukat. A versenyen szép számmal indultak a kilencedik évfolyamosok, akik között számos figyelemre méltó versmondó képességgel megáldott diák produkciójában gyönyörködhetett a zsűri (tagjai: Kiss Katalin, Guba Ágnes és Kovács Kata, 11. C osztályos tanuló) és a megjelent barátokból, osztálytársakból álló közönség.

11

 

A sorrendet eldöntő sorsolás után a kötelezőként megadott Petőfi-verssel (Szeget szeggel) vette kezdetét a verseny. A terjedelmében nem éppen rövidnek mondható alkotás néhányaknak persze okozott kisebb-nagyobb gondot, ám az elmondható, hogy szinte egytől egyik mindenkinek sikerült valami egyedi színt belevinni szavalatba, így a szöveg még a kilencedik meghallgatás után sem érződött unalmasnak.

A rövid pihenő után következett a második kör, amelyben a szabadon választott versek elmondásával folytatódott a megmérettetés. Modern és kortárs műveket, komoly, mély tartalommal bíró és könnyedebb, humorosabb szövegeket egyaránt hallhattunk, amelyek más-más módon, de felidézték a karácsonyi hangulatot.

A verseny végeztével következtek a meglepetés szavalatok. Ebben Kiss Katalin és Szilágyi Zsuzsa tanárnők mellett Seben Glória iskolalelkész játszották a főszerepet, akik lelkesítő példaadásuk mellett kiváló versmondó készségükről is számot adtak.

Az eredményhirdetést éppen olyan izgatottság előzte meg akár magát a versenyt. A végső sorrend a következőképpen alakult: első hely, Takács Petra (9. NYEK), második Szántó Márk (9.B), a harmadik pedig Pogoszov Natália (13. A) lett.

Ezúton is köszönjük a szervezéshez nyújtott segítséget az iskola vezetőségének és a könyvtár dolgozóinak, valamint a versenyzőknek a részvételt! Reméljük, hogy hagyományt teremthetünk, és jövőre ismét megrendezhetjük az Adventi versmondást új versekkel, régi-új versmondókkal.

2131

 

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.