Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A téli szünetet megelőző hét csütörtök délutánján, december 10-én, izgatott diákok csoportja gyülekezett a könyvtár olvasójában. Volt, aki ünneplő ruhában, volt, aki csak könnyed eleganciával, volt, aki az utolsó pillanatig a szövegbe mélyedve, volt, aki barátaival beszélgetve várta, hogy kezdetét vegye az Adventi versmondás, az iskolai szavalóverseny.

A kilenc versengőből összeálló mezőny mondhatni az iskola összes korosztályát lefedte. Örömmel láttuk, hogy a végzősök sem voltak restek, és bokros teendőik mellett képviseltetették magukat. A versenyen szép számmal indultak a kilencedik évfolyamosok, akik között számos figyelemre méltó versmondó képességgel megáldott diák produkciójában gyönyörködhetett a zsűri (tagjai: Kiss Katalin, Guba Ágnes és Kovács Kata, 11. C osztályos tanuló) és a megjelent barátokból, osztálytársakból álló közönség.

11

 

A sorrendet eldöntő sorsolás után a kötelezőként megadott Petőfi-verssel (Szeget szeggel) vette kezdetét a verseny. A terjedelmében nem éppen rövidnek mondható alkotás néhányaknak persze okozott kisebb-nagyobb gondot, ám az elmondható, hogy szinte egytől egyik mindenkinek sikerült valami egyedi színt belevinni szavalatba, így a szöveg még a kilencedik meghallgatás után sem érződött unalmasnak.

A rövid pihenő után következett a második kör, amelyben a szabadon választott versek elmondásával folytatódott a megmérettetés. Modern és kortárs műveket, komoly, mély tartalommal bíró és könnyedebb, humorosabb szövegeket egyaránt hallhattunk, amelyek más-más módon, de felidézték a karácsonyi hangulatot.

A verseny végeztével következtek a meglepetés szavalatok. Ebben Kiss Katalin és Szilágyi Zsuzsa tanárnők mellett Seben Glória iskolalelkész játszották a főszerepet, akik lelkesítő példaadásuk mellett kiváló versmondó készségükről is számot adtak.

Az eredményhirdetést éppen olyan izgatottság előzte meg akár magát a versenyt. A végső sorrend a következőképpen alakult: első hely, Takács Petra (9. NYEK), második Szántó Márk (9.B), a harmadik pedig Pogoszov Natália (13. A) lett.

Ezúton is köszönjük a szervezéshez nyújtott segítséget az iskola vezetőségének és a könyvtár dolgozóinak, valamint a versenyzőknek a részvételt! Reméljük, hogy hagyományt teremthetünk, és jövőre ismét megrendezhetjük az Adventi versmondást új versekkel, régi-új versmondókkal.

2131

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.