Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

DSC 8688DSC 8788

Az 50 óra iskolai közösségi szolgálatot iskolánk, jelenleg 34 diákja az ÉTA Szövetség (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) szervezésében valósítja meg. Ez a szervezet számos lehetőséget biztosít a diákönkéntesség kipróbálására, például időseknek való segítségnyújtás a számítógép kezelésben, fogyatékossággal élő fiatalok melletti szolgálat, beszélgetés a Mécses Egyesület lakóotthonaiban élő fiatalokkal, szabadidő közös eltöltése, apró munkálatok elvégzése.

Ezekhez hasonló lehetőség, a 2014. novemberében indult spotfoglalkozás a Mécses Egyesület lakóotthonaiban élő fiatalok számára. Gimnáziumunk aerobik termében, általunk kerül megszervezésre, mi vezetjük le a feladatokat is. Célja, hogy a fiatalok többet mozogjanak, egészségesebbek legyenek, de elsősorban, hogy jól érezzék magukat, közelebb kerüljenek egymáshoz és persze hozzánk.

DSC 8591DSC 8644DSC 8711

Eleinte Klein Éva tanárnő, ÉTA programkoordinátor állította össze a feladatokat, de ezt mára bátran ránk bízhatja, és új, kreatív ötleteinkkel illetve a jól bevált, régi gyakorlatokkal kimozdítjuk a hétköznapok körforgásából a lakókat. Egy-egy alkalom bemelegítéssel kezdődik, majd két csapatot alakítunk ki és egyszerű, de annál szórakoztatóbb feladatokat végzünk. Például labdavezetés a bóják között, célba dobás stb. Gyakran játszunk különböző labdajátékokat is. Levezetésképpen néhány légző gyakorlatot végzünk.

Rendszeresen körülbelül 7-8 fő vesz részt a fiatalok közül, az ÉTA-s diák-önkéntesek száma is egy alkalommal hasonló létszámra tehető.

DSC 8786DSC 8678

A tavasz beköszöntével az aerobik terem helyett olykor kilátogatunk majd a szabadba is, sétával, kinti mozgásos feladatokkal színesítve az együttléteket.

Jövőbeli elhatározásaink közé tartozik, hogy még több fiatalt be tudjunk vonni a sportos alkalmakon való részvételbe, s saját igényük legyen mozogni, játszani.

Kiss Renáta

10.D osztályos tanuló

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.