Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Kellemes nyári szünetet mindenkinek! :)

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Iskolakóstolgató a PSG-ben

2017. május 25-én hetedik alkalommal rendeztük meg Iskolakóstolgató elnevezésű játékos vetélkedőnket hetedik osztályos diákok számára. Kiválóan akkreditált tehetségpontként hét évvel ezelőtt ez volt iskolánk bemutatkozó programja, mára pedig hagyományos rendezvényünkké vált. Meghívásunkat idén nyolc település tizenkét csapata fogadta el, így több mint ötven kisdiákot, illetve kísérő tanáraikat, szüleiket láthattuk vendégül.

DSC 6614

Célunk ez alkalommal is az volt, hogy a megye általános iskolásai test közelből érezhessék át, hogy milyen is egy jó nevű gimnázium tanulójának lenni. A gyerekek játékos órabemutatókon vettek részt. Az idei vetélkedő kerettörténetét a kalózok adták.

 

Az ifjú kalóztanoncok kipróbálhatták magukat többek között hajótöröttként; német, angol és olasz nyelven is veszélyeztethették a vizek biztonságát. A foglalkozások után egy totót töltöttek ki a megszerzett ismeretek alapján. A legtöbb pontot elérő csapat vihette haza a PSG Vándorkupát. Idén a Csanádapácai Általános Iskola tanulói váltak a legjobb kalózokká.

DSC 6808A kalózképzés ideje alatt a kísérő felnőttek számára pályaorientációs workshopot tartottunk.

A nagy izgalmak után következett a program pihentető része, amely során iskolánk tanárai és tanulói hot-dogot készítettek vendégeink számára. A délután során tehetségeink is bemutatkoztak különböző produkciójukkal.

A nap végén rengeteg csillogó szemű, oklevelet szorongató kisdiáktól búcsúzhattunk. Reméljük, jövőre a következő Iskolakóstolgatón újra találkozhatunk az idén részt vevő iskolák csapataival.

     Kovács Hajnalka

DSC 6751

 

Copyright © 2017 PSG Rights Reserved.