Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Áldott és örömteli húsvétot kívánunk! Krisztus feltámadt!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Kedves Tanulók!

Amennyiben a nyár folyamán isolalátogatási igazolásra lenne szükségetek, a titkrásg e-mail címén tudtok kérni. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Az Édes anyanyelvünk egy olyan országos verseny, amelynél a diákok két kategóriában (gimnázium, illetve szakközépiskola) mérhetik össze magyar nyelvvel kapcsolatos ismereteiket, tudásukat. A verseny két részből áll: egy írásbeli, illetve egy szóbeli fordulóból, a feladatok nemcsak tárgyi tudást, de kreativitást is igényeltek. A megyei fordulón két diák képviselte iskolánkat: Kónya Beatrix 9/AJTP-s tanuló, aki a 3.helyen végzett, valamint Tusz Ilona 11/D osztályos tanuló, aki 2. lett, ezzel bekerült az országos versenyre. A díjazásra a Megyeházán került sor ünnepélyes keretek között, ahol az összes megyei versenyen eredményesen szereplő diákot, illetve pedagógusát kitüntették.

19125148 764244423736681 1861777274 o19095922 764244427070014 924461225 o

LINGENI FOGADÁS

 

Egy diákcsereprogram lényege, hogy a két ország tanulói kölcsönösen látogatják meg a másik hazáját. Szeptemberben a magyarokIMG 9201 voltak Németországban, most a németek jöttek Magyarországra. Május 14-én, vasárnap délután 2-kor érkeztek meg Mezőberénybe, ahol a magyar diákok és tanáraik a kollégiumban fogadták őket. Hétfőn alkalmuk nyílt találkozni az iskola igazgatójával és a város polgármesterével, ahol a gimnázium két diákja, Pálfi Endre József és jómagam, Juhász Erik tolmácsoltuk a beszélgetést. Kedden az egyik legszebb várost nézhették meg a Tisza partján, Szegedet. Szerdán pedig a gyulai várfürdő hősítő vizében csobbanhattak egyet, elvégre a jó idő is elérte addigra a környéket. Csütörtökön látogatták a cserediákjaikkal a tanórákat, ami az ittlétük egyik legizgalmasabb pontja, mert megtapasztalhatják, milyen is a magyar oktatási rendszer.

IMG 9208

Aznap délután hazamehettek a cserediákjaikkal és egészen vasárnap estig a vendéglátó családjaiknál laktak. A hétvégére több közös program is lett szervezve, mint a bowling, go-kart és a kalandpark. Vasárnap este egy vacsorával búcsúztunk el tőlük, majd hétfőn reggel továbbutaztak Budapestre, ahol még további 3 eseménydús napot töltöttek el. Meglátogatták a Parlamentet, a Terror Házát. A Citadelláról megcsodálhatták fővárosunkat. Voltak a Várnegyedben, a Hősök terén és a Vásárcsarnokban is. Május 24-én az esti órákban maradandó emlékekkel és élményekkel utaztak haza.

Juhász Erik

 

IMG 9260

Az AJTP 9. Diák Vállalkozók Versenyén iskolánkból két csapat indult idén. Az Egerben rendezett országos megmérettetésen a 10.D osztály csapata első, a 11.D osztály csapata második helyen végzett.
 
Eger Vállalkozói verseny 13
 
A győztes csapatok tagjai:
10.D: Bálint Bianka, Csák Stefánia, Földi Alexandra, Mészáros Attila
11.D: Abordán Péter, Kovács Henrietta, Máté Zsolt Sándor, Takács István Bence
Eger Vállalkozói verseny 3
Felkészítő tanár: Molnár Zita

Eger Vállalkozói verseny 17

 

Pályázz és nyerj!

A PSG Verskör pályázatot hirdet az idén már harmadik alkalommal, 2017. április 18-20. között megrendezésre kerülő Költészet Hete – Irodalom más/kép(p) alkalmából a gimnázium azon tanulói számára, akik tehetségesek a rajz és/vagy szövegalkotás területén, és kreativitásukat szívesen megmutatnák az egész iskolának, sőt akár szélesebb közönségnek is.

Pályázni lehet a következő témákban:

1. Tervezd meg a Költészet Hete pólóját! – Te milyen pólóban vennél részt szívesen a programokon? Elképzelésedet, a póló színének megadásával, készítsd el egy A/4 lapra vagy elektronikus formátumban! Minden beküldött tervet kiállítunk az aulában, a zsűri által kiválasztott legjobb terv pedig a Költészet Hete hivatalos pólóját díszíti majd.

Díjazás: a zsűri által kiválasztott terv pályadíjban részesül, amely egy 2000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvány, amelyet szinte bármire felhasználhatsz. A zsűri emellett egy különdíjat is kioszt, amelynek díjazása egy 1000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvány.

2. Irodalom másképp – Megihletett? Átírnád? Kiparodizálnád? Válassz egyet bármelyik, az irodalom tankönyvedben megtalálható vers közül, és írd át mai stílusba vagy paródiának, vagy aminek szeretnéd! Csak foglalkozz vele! A beküldött szövegekből (kézzel írott vagy elektronikus) versmontázst készítünk, amelyet szintén kiállítunk az aulában. A díjazott alkotások emellett bekerülnek az iskolai évkönyvbe is.

Díjazás: a zsűri által kiválasztott 1-3. helyezést elérő szövegek pályadíjban részesülnek, amelyek egy 2000 Ft-os; egy 1500-Ft-os, egy 1000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvánnyal járnak együtt, amelyet szinte bármire felhasználhatsz.

A beadási határideje mindkét pályázat esetén: 2017. április 7. 12:00

A beadás módja: személyesen Bancsi Árpád tanár úrnál vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre való elküldéssel

Vigyázz, kész, pályázz!

A konferencia legfontosabb információi:

Időpont: 2017. április 8.

Helyszín: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, 6000 Kecskemét, Nyíri u. 11.

Alapvető célközönsége: tanárok, tanítók, leendő tanárok, leendő tanítók, szülők, érdeklődők.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://goo.gl/forms/RG7hjumQ7qFoVmjw2

A konferencia résztvevői regisztrációja már elindult, határideje 2017.03.27.

Weblap, a részletes programmal, tartalmi ismertetőkkel: http://banyai-kkt.sulinet.hu/konferencia

A diákok digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez létezik módszertan, bevált gyakorlat és eszközrendszer, amelyekkel a résztvevők megismerkedhetnek a rendezvényen.

kattinthato

2017. február 17-én a Mi a pálya? elnevezésű pályaorientációs programunk újabb rendezvényére került sor iskolánkban. Dr. Fazekas Kornél Sándor a Diákhitel Központ dél-dunántúli regionális képviselője tartott előadást minden végzős diákunk számára a felsőoktatás költségeiről. Tanulóink bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen kiadásokkal, bevételekkel számolhatnak sikeres felvételi esetén.

anyagiak

A programsorozat márciusban folytatódik.

Intézményünk 5 fős csapata, Tremmel István, Abordán Péter, Ráczkevy Sándor, Máté Zsolt 11.D és Kovács Krisztián 11.A osztályos tanulók 7. helyezést értek el a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár által középiskolások számára meghirdetett hadtörténeti verseny országos döntőjében, melyet Budapesten a Stefánia-palotában rendeztek meg 2016. 12. 09-én.

célra

A kiírt verseny elsődleges célja az, hogy megismertessék a diákokkal a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet.

A döntőben a 35-ből már csak tizennégy csapat versenyzett, akik egy egész napon át különböző érdekes és tudást is igénylő feladatokban mérték össze ismereteiket azért, hogy a legjobbak lehessenek.

Gratulálunk!

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.