Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Kedves Tanulók!

Amennyiben a nyár folyamán isolalátogatási igazolásra lenne szükségetek, a titkrásg e-mail címén tudtok kérni. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Az Édes anyanyelvünk egy olyan országos verseny, amelynél a diákok két kategóriában (gimnázium, illetve szakközépiskola) mérhetik össze magyar nyelvvel kapcsolatos ismereteiket, tudásukat. A verseny két részből áll: egy írásbeli, illetve egy szóbeli fordulóból, a feladatok nemcsak tárgyi tudást, de kreativitást is igényeltek. A megyei fordulón két diák képviselte iskolánkat: Kónya Beatrix 9/AJTP-s tanuló, aki a 3.helyen végzett, valamint Tusz Ilona 11/D osztályos tanuló, aki 2. lett, ezzel bekerült az országos versenyre. A díjazásra a Megyeházán került sor ünnepélyes keretek között, ahol az összes megyei versenyen eredményesen szereplő diákot, illetve pedagógusát kitüntették.

19125148 764244423736681 1861777274 o19095922 764244427070014 924461225 o

LINGENI FOGADÁS

 

Egy diákcsereprogram lényege, hogy a két ország tanulói kölcsönösen látogatják meg a másik hazáját. Szeptemberben a magyarokIMG 9201 voltak Németországban, most a németek jöttek Magyarországra. Május 14-én, vasárnap délután 2-kor érkeztek meg Mezőberénybe, ahol a magyar diákok és tanáraik a kollégiumban fogadták őket. Hétfőn alkalmuk nyílt találkozni az iskola igazgatójával és a város polgármesterével, ahol a gimnázium két diákja, Pálfi Endre József és jómagam, Juhász Erik tolmácsoltuk a beszélgetést. Kedden az egyik legszebb várost nézhették meg a Tisza partján, Szegedet. Szerdán pedig a gyulai várfürdő hősítő vizében csobbanhattak egyet, elvégre a jó idő is elérte addigra a környéket. Csütörtökön látogatták a cserediákjaikkal a tanórákat, ami az ittlétük egyik legizgalmasabb pontja, mert megtapasztalhatják, milyen is a magyar oktatási rendszer.

IMG 9208

Aznap délután hazamehettek a cserediákjaikkal és egészen vasárnap estig a vendéglátó családjaiknál laktak. A hétvégére több közös program is lett szervezve, mint a bowling, go-kart és a kalandpark. Vasárnap este egy vacsorával búcsúztunk el tőlük, majd hétfőn reggel továbbutaztak Budapestre, ahol még további 3 eseménydús napot töltöttek el. Meglátogatták a Parlamentet, a Terror Házát. A Citadelláról megcsodálhatták fővárosunkat. Voltak a Várnegyedben, a Hősök terén és a Vásárcsarnokban is. Május 24-én az esti órákban maradandó emlékekkel és élményekkel utaztak haza.

Juhász Erik

 

IMG 9260

Az AJTP 9. Diák Vállalkozók Versenyén iskolánkból két csapat indult idén. Az Egerben rendezett országos megmérettetésen a 10.D osztály csapata első, a 11.D osztály csapata második helyen végzett.
 
Eger Vállalkozói verseny 13
 
A győztes csapatok tagjai:
10.D: Bálint Bianka, Csák Stefánia, Földi Alexandra, Mészáros Attila
11.D: Abordán Péter, Kovács Henrietta, Máté Zsolt Sándor, Takács István Bence
Eger Vállalkozói verseny 3
Felkészítő tanár: Molnár Zita

Eger Vállalkozói verseny 17

 

Pályázz és nyerj!

A PSG Verskör pályázatot hirdet az idén már harmadik alkalommal, 2017. április 18-20. között megrendezésre kerülő Költészet Hete – Irodalom más/kép(p) alkalmából a gimnázium azon tanulói számára, akik tehetségesek a rajz és/vagy szövegalkotás területén, és kreativitásukat szívesen megmutatnák az egész iskolának, sőt akár szélesebb közönségnek is.

Pályázni lehet a következő témákban:

1. Tervezd meg a Költészet Hete pólóját! – Te milyen pólóban vennél részt szívesen a programokon? Elképzelésedet, a póló színének megadásával, készítsd el egy A/4 lapra vagy elektronikus formátumban! Minden beküldött tervet kiállítunk az aulában, a zsűri által kiválasztott legjobb terv pedig a Költészet Hete hivatalos pólóját díszíti majd.

Díjazás: a zsűri által kiválasztott terv pályadíjban részesül, amely egy 2000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvány, amelyet szinte bármire felhasználhatsz. A zsűri emellett egy különdíjat is kioszt, amelynek díjazása egy 1000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvány.

2. Irodalom másképp – Megihletett? Átírnád? Kiparodizálnád? Válassz egyet bármelyik, az irodalom tankönyvedben megtalálható vers közül, és írd át mai stílusba vagy paródiának, vagy aminek szeretnéd! Csak foglalkozz vele! A beküldött szövegekből (kézzel írott vagy elektronikus) versmontázst készítünk, amelyet szintén kiállítunk az aulában. A díjazott alkotások emellett bekerülnek az iskolai évkönyvbe is.

Díjazás: a zsűri által kiválasztott 1-3. helyezést elérő szövegek pályadíjban részesülnek, amelyek egy 2000 Ft-os; egy 1500-Ft-os, egy 1000 Ft-os Ajándék Erzsébet-utalvánnyal járnak együtt, amelyet szinte bármire felhasználhatsz.

A beadási határideje mindkét pályázat esetén: 2017. április 7. 12:00

A beadás módja: személyesen Bancsi Árpád tanár úrnál vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre való elküldéssel

Vigyázz, kész, pályázz!

A konferencia legfontosabb információi:

Időpont: 2017. április 8.

Helyszín: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, 6000 Kecskemét, Nyíri u. 11.

Alapvető célközönsége: tanárok, tanítók, leendő tanárok, leendő tanítók, szülők, érdeklődők.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://goo.gl/forms/RG7hjumQ7qFoVmjw2

A konferencia résztvevői regisztrációja már elindult, határideje 2017.03.27.

Weblap, a részletes programmal, tartalmi ismertetőkkel: http://banyai-kkt.sulinet.hu/konferencia

A diákok digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez létezik módszertan, bevált gyakorlat és eszközrendszer, amelyekkel a résztvevők megismerkedhetnek a rendezvényen.

kattinthato

2017. február 17-én a Mi a pálya? elnevezésű pályaorientációs programunk újabb rendezvényére került sor iskolánkban. Dr. Fazekas Kornél Sándor a Diákhitel Központ dél-dunántúli regionális képviselője tartott előadást minden végzős diákunk számára a felsőoktatás költségeiről. Tanulóink bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen kiadásokkal, bevételekkel számolhatnak sikeres felvételi esetén.

anyagiak

A programsorozat márciusban folytatódik.

Intézményünk 5 fős csapata, Tremmel István, Abordán Péter, Ráczkevy Sándor, Máté Zsolt 11.D és Kovács Krisztián 11.A osztályos tanulók 7. helyezést értek el a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár által középiskolások számára meghirdetett hadtörténeti verseny országos döntőjében, melyet Budapesten a Stefánia-palotában rendeztek meg 2016. 12. 09-én.

célra

A kiírt verseny elsődleges célja az, hogy megismertessék a diákokkal a Magyar Honvédség működését és feladatait, így népszerűsítve a fiatalok körében a szervezetet.

A döntőben a 35-ből már csak tizennégy csapat versenyzett, akik egy egész napon át különböző érdekes és tudást is igénylő feladatokban mérték össze ismereteiket azért, hogy a legjobbak lehessenek.

Gratulálunk!

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.