Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

katasztrófavédelem1katasztrófavédelem2 

Mindegyikünket kicsit váratlanul ért a megkeresés, miszerint mi képviselhetjük iskolánkat 2015-ben a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen. De nem voltunk megijedve a feladattól, mert a csapatban szinte mindenkinek voltak tapasztalatai a katasztrófavédelmi versenyekkel kapcsolatban. Körülbelül másfél héttel a verseny előtt Pojendán János, a Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka segítségével elkezdtük a gyakorlást mind az elméleti, mind a gyakorlati részre.

Március 27-én, a helyi versenyre Bancsi Árpád Tanár Úr kísért minket. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, de az eredményhirdetés előtti percekben kezdtük azt gondolni, hogy mégsem volt elég. De mint később kiderült, a csapat (Csejtei Bálint, Csejtei Miklós, Szántó Márk, Murvai Vanessza) veretlenül továbbjutott a megyei versenyre. Ez azt jelentette, hogy miután kipihentük magunkat a tavaszi szünetben, egyből kezdődtek újra az edzések. Minden délutánunk homokzsák pakolással, sugár szereléssel, tömlőgurítással és tanulással telt.

katasztrófavédelem3katasztrófavédelem4

A megyei versenyre április 15-én, amely Békéscsabán, a Csaba Parkban került megrendezésre, Horváth Judit Tanárnővel mentünk. A verseny után, visszanézve az eredményeket, semmi jóban nem reménykedtünk. Szinte nem is figyeltünk az eredményhirdetésre, mert azt gondoltuk utolsók leszünk. Később, mikor elmondták már az 5., 4. és 3. helyezést, és még nem mondták a nevünket, kezdtünk nagyon izgulni. Hiába. 5 ponttal lemaradtunk a „csak” a második helyet értük el egy 5 éve folyamatosan versenyre járó fiúcsapattal szemben. Kicsit el voltunk kenődve, de leterveztük, hogy jövőre megcsináljuk, és meg sem állunk az országos első helyig.

katasztrófavédelem5katasztrófavédelem6

Murvai Vanessza Ildikó

9.NY

 A képek www.bekesifi.hu oldalról származnak.

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.