Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Áldott és örömteli húsvétot kívánunk! Krisztus feltámadt!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Magas rangú szakmai elismerés a PSG-nek

 

2011. október 15-én iskolánk, a Petőfi Sándor Gimnázium újabb szakmai elismerésben részesült, Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett. E megtisztelő címet az évek óta magas színvonalú tehetséggondozó tevékenységével érdemelte ki.

akkreditalt kivalo tehetsegpont

Intézményünk a tehetséggondozás öt kiemelt területén végez rendkívül eredményes munkát:

idegen nyelv

dráma

természetismeret

matematika

intraperszonális terület, azaz önismeret és tanulásmódszertan.

 

Az eredményeket mi sem bizonyítja jobban, mint a kiemelkedően magas számú nyelvvizsga-bizonyítvány, számtalan országos szintű versenysiker, valamint továbbtanulási mutatóink.

Gimnáziumunk kiemelten foglalkozik a tehetséges általános iskolásokkal is, akik számára rendszeresen szervezünk versenyeket, illetve bemutatkozási lehetőségeket (pl.: iskolakóstolgató, német nap).

Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címre iskolánk a pályázatot 2011 márciusában nyújtotta be, ezt egy helyszíni szemle követte júniusban. Az akkreditáló bizottság a legmagasabb fokú elismerésre terjesztette elő az iskolát. A dokumentációk részletes vizsgálata után augusztusban dőlt el a pályázat sorsa, így októberben Budapesten egy tehetséggondozó konferencia keretén belül vehettük át a címet bizonyító oklevelet és dísztáblát, ami azóta a gimnázium bejárata melletti falat díszíti. Az elismerés azért is kiemelkedő, mert Békés megyében összesen három intézmény büszkélkedhet e címmel, középiskolaként pedig csak a mezőberényi gimnázium.

Kovács Hajnalka
tehetségpont koordinátor

tehetseghu 234x60

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.