Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
„Amit tehát Isten egybekötött ember el ne válassza”

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Zöldülj! Fordulj!

Iskolánkba érkezett a „Zöldülj! Fordulj!” kiállítás február 13-án. A program célja a környezettudatos szemlélet kialakítása, formálása. Az interaktív kiállításon a gyermekek a környezetbarát háztartás, az egészséges életmód, komposztálás, tudatos vásárlás- a hulladék megelőzése és csökkentése témájában szerezhettek ismereteket az animátorok segítségével. Játékos, interaktív módon ismerkedhettek meg a környezetkímélő csomagolással és a szelektív hulladékgyűjtés szabályaival. Mindeközben egészséges zöldségeket és bio zöldség- és gyümölcsleveket kóstolhattak a diákok.

20180213 08565020180213 085934

Farsang

 A farsangi időszakot táncos mulatsággal zárták az első és második évfolyam tanulói. Február 15-én, és 16-án jelmezbe bújva ünnepeltek a gyerekek. Az farsangi forgatag a jelmezesek bemutatkozásával kezdődött, színes, kreatív ötleteket láthattunk.  Az első osztályosoknak vidám, játékos táncházzal folytatódott a délután. Az asztalon helyet kapott a farsangi fánk is, sok egyéb finomság között, melyeket örömmel fogyasztottak a gyermekek. Közösen énekeltek, táncoltak, majd játékos vetélkedőn próbálhatták ki magukat. A nap végén mindenki kellemes fáradtsággal és szép emlékekkel térhetett haza.

20180216 15093620180216 151157

Giliceváró programok

Az 2018 szeptemberében iskolát kezdő gyermekeknek több alkalmas Giliceváró rendezvénysorozattal készült iskolánk. Elsőként egy szülői fórum került megszervezésre, ahol bemutatásra került az intézmény és annak szellemisége, illetve a felmerülő kérdéseket is feltehették a szülők. Nyílt tanítási órákon is részt vehettek a leendő első osztályosok szülei, betekintést nyerhettek iskolánk lelkületébe, mindennapjaiba és a pedagógusok módszereit is megismerhették. Ezután négy alkalommal Giliceváró alkalmakra hívtuk a gyermekeket. A gyermekközpontú foglalkozásokat az élménypedagógia eszközeivel tettük színessé. A leendő első osztályos gyermekek minden alkalommal aktívan és érdeklődően vettek részt a tevékenységekben. Sikerélményeket szerezhettek, megismerkedhettek az iskola tanítóival és egymással is. Sokféle feladatban próbálhatták ki magukat, volt lehetőség játékra, kézműveskedésre, éneklésre, testmozgásra is. Örömmel tölt el minket, hogy a Giliceváró alkalmakon szép számban megjelentek a gyermekek és szüleik.

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.