Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Csütörtök első órában március 15-ei emlékműsor lesz! Ünneplőt, kokárdát ne felejtsétek el!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

„…külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint”

  (Róm 12,6-8)

Szép eredmények

 Iskolánk majdnem legkisebbjei, a második osztályosok ebben a tanévben több alkalommal, többféle szervezésben lehetőséget kaptak/kapnak arra, hogy a bennük rejlő képességeket, adottságokat a tanórákon túl egy-egy pályázat, verseny, kulturális műsor keretében is feltárják, megmutassák. Nagyon jól tapintható, hogy ki, mely területen kapott „kincseket”. Látható ki, mire szán szívesen plusz időt, energiát, mely területtel való foglalatosság hozza lázba. A gyermekek fejlődését nyomon követő pedagógusnak az egyik legnagyszerűbb élménye és feladata felfedezni és kiaknázni ezeket a lehetőségeket. A befektetett munka után, egy-egy siker kapcsán ott van a szívekben az öröm, a büszkeség, a megnyugvás, hogy jól sáfárkodtunk a ránk bízott vagyonnal és a köszönet, a hálaadás.

 Februárban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján hét kisdiák mérette meg magát. Név szerint: Forró Bence Lóránt, Gulyás Antal, Makra Gergő Levente, Miklovicz Áron, Pákozdi Martin Alex, Pojendán Gergő, Wágner Nándor. A három hónapos felkészülés alatt türelmet, kitartást próbára tevő sok-sok óra készülés előzte meg a versenyt. A gyerekek nagyon komolyan vették ezt a kihívást, felnőtteknek példát adó alázattal álltak a feladat elé. A feladatmegoldások értékelése után a márciusi eredményhirdetésre a 15 legjobb eredményt elért tanulót hívták meg. Erre az alkalomra meghívást kapott Makra Gergő, és mint az kiderült, a mintegy 200 résztvevőből az 5. helyezett lett.

 Április 7-én a Csongrádi Batsányi János Gimnázium által rendezett Sudoku-verseny döntőjén vett részt 5 másodikos gyermek: Domokos Nóra, Nagy Nikoletta, Makra Gergő Levente, Péter Zoltán, Tóth Máté. A négy fordulós levelező versenyt követő utolsó erőpróbán az 1-2. osztályos korcsoportban 92 versenyző mérte össze tudását. Ebben a mezőnyben Domokos Nóri megszerezte a győzelmet, az 1. helyen végzett.

 Gratulálunk a versenyzőknek. Köszönjük a kegyelem által kapott tisztes helytállást és a szép eredményeket.

1

2

 

3

 

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.