Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A VÍZ VILÁGNAPJA

2018. március 22.

„VÉDD TERMÉSZETESEN”

Iskolánk alsós osztályai az idei évben is kapcsolódtak e jeles naphoz, hogy kifejezzék, elmondhassák és felhívják a figyelmet a minket körülvevő természetes vizek tisztaságának megőrzésére, megóvására. Hogyan is tették ezt? Többféle módon.

  • Szabó Katalin tanárnő diákjai segítségével vízzel kapcsolatos kísérleteket mutatott be a kisiskolásoknak,és az érdeklődő szülőknek, javasolva, hogy akár otthon is kipróbálhatják ezeket a „mutatványokat”.
  • Az alsós munkaközösség rajzpályázatot hirdetett A víz világnapjára, Tamkó Sirató Károly: Dal a tóról című verséhez kellett a gyermekeknek illusztrációt készíteni. Razban mondhatták el a diákok, hogy ők, hogyan vigyáznának a rájuk bízott tóra. Ötletes, vidám és nagyon kreatív pályamunkák készültek, amelyek a kollégium aulájában kerültek kiállításra. A pályamunkák értékelésében Pócs József tanár úr volt segítségünkre. Az alábbi eredmények születtek: I. helyezett Babinszki Panna 2.b, II. helyezett Balogh Boglárka 2.b, III. helyezett Styaszni Janka 1.b, különdíjban részesült Domokos Nóra 2.a és Kávai Eszter 2.b osztályos tanuló.
  • A víz világnapjára hirdetett rajzpályázatot Kolozsi Tamás tanár úr is, itt azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy a környezetükben található vizes élőhelyről készítsenek rajzot. Ebben a feladatban is nagyon szép pályaművek készültek, a legügyesebbek az alábbi tanulók bizonyultak: I. helyezett Babinszki panna 2.b, II.helyezett Juhász Veronika 1.b, III. hely Sánta Gréta 2.b, különdíjban részesült Máléth Máté és Pojendán Gergő 2.b osztályos tanulók.

Gratulálunk a díjazottaknak!DSC 1644

  • A jeles nap programját színesítette még Kolozsi Tamás tanr úr játékos és interaktív előadása a vízi élőlényekről, horgászatról és természetvédelemről. Ezúton is köszönjük a munkáját!

 DSC 1799 1

 HASZNÁLTELEM-GYŰJTÉS

    Szeretnénk beszámolni egy sikeres pályázatról is, amely szorosan kapcsolódott a környezet-és természetvédelemhez. Még a tavalyi tanévben hirdetett egy országos elemgyűjtő versenyt a Re-Bat Nonprofit Kft. Mivel ekkor még csak osztály működött az általános iskolában velük neveztünk a versenyre, de a gyűjtésbe a mostani első osztályosok is bekapcsolódtak.
    A  végleges eredményről most kaptunk értesítést. 415 csoport (óvodai, általános iskolai ) vett részt a gyűjtésben és közel 30 000kg elemet gyűjtöttek össze a csapatok. A rangsor összeállításánál az iskola tanulóinak összlétszámát vették figyelembe.

Iskolánk a 14. végzett 391 kg használt elem összegyűjtésével (ez az egész iskolát jelenti), 30. helyen (2.b, 251kg) és az 57. helyen(2.a 140kg) végzett a versenyben, összesen 25 000 Ft jutalomban részesültünk.

Köszönjük a diákok, szülők lelkes és áldozatos munkáját!  A verseny tovább folytatódik szeptembertől, így már most biztatunk mindenkit a folyamatos elemgyűjtésre.

                                                              Falatyné Berkesi Márta
                                                               alsós munkaközösség

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.