Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Csütörtök első órában március 15-ei emlékműsor lesz! Ünneplőt, kokárdát ne felejtsétek el!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

A VÍZ VILÁGNAPJA

2018. március 22.

„VÉDD TERMÉSZETESEN”

Iskolánk alsós osztályai az idei évben is kapcsolódtak e jeles naphoz, hogy kifejezzék, elmondhassák és felhívják a figyelmet a minket körülvevő természetes vizek tisztaságának megőrzésére, megóvására. Hogyan is tették ezt? Többféle módon.

  • Szabó Katalin tanárnő diákjai segítségével vízzel kapcsolatos kísérleteket mutatott be a kisiskolásoknak,és az érdeklődő szülőknek, javasolva, hogy akár otthon is kipróbálhatják ezeket a „mutatványokat”.
  • Az alsós munkaközösség rajzpályázatot hirdetett A víz világnapjára, Tamkó Sirató Károly: Dal a tóról című verséhez kellett a gyermekeknek illusztrációt készíteni. Razban mondhatták el a diákok, hogy ők, hogyan vigyáznának a rájuk bízott tóra. Ötletes, vidám és nagyon kreatív pályamunkák készültek, amelyek a kollégium aulájában kerültek kiállításra. A pályamunkák értékelésében Pócs József tanár úr volt segítségünkre. Az alábbi eredmények születtek: I. helyezett Babinszki Panna 2.b, II. helyezett Balogh Boglárka 2.b, III. helyezett Styaszni Janka 1.b, különdíjban részesült Domokos Nóra 2.a és Kávai Eszter 2.b osztályos tanuló.
  • A víz világnapjára hirdetett rajzpályázatot Kolozsi Tamás tanár úr is, itt azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy a környezetükben található vizes élőhelyről készítsenek rajzot. Ebben a feladatban is nagyon szép pályaművek készültek, a legügyesebbek az alábbi tanulók bizonyultak: I. helyezett Babinszki panna 2.b, II.helyezett Juhász Veronika 1.b, III. hely Sánta Gréta 2.b, különdíjban részesült Máléth Máté és Pojendán Gergő 2.b osztályos tanulók.

Gratulálunk a díjazottaknak!DSC 1644

  • A jeles nap programját színesítette még Kolozsi Tamás tanr úr játékos és interaktív előadása a vízi élőlényekről, horgászatról és természetvédelemről. Ezúton is köszönjük a munkáját!

 DSC 1799 1

 HASZNÁLTELEM-GYŰJTÉS

    Szeretnénk beszámolni egy sikeres pályázatról is, amely szorosan kapcsolódott a környezet-és természetvédelemhez. Még a tavalyi tanévben hirdetett egy országos elemgyűjtő versenyt a Re-Bat Nonprofit Kft. Mivel ekkor még csak osztály működött az általános iskolában velük neveztünk a versenyre, de a gyűjtésbe a mostani első osztályosok is bekapcsolódtak.
    A  végleges eredményről most kaptunk értesítést. 415 csoport (óvodai, általános iskolai ) vett részt a gyűjtésben és közel 30 000kg elemet gyűjtöttek össze a csapatok. A rangsor összeállításánál az iskola tanulóinak összlétszámát vették figyelembe.

Iskolánk a 14. végzett 391 kg használt elem összegyűjtésével (ez az egész iskolát jelenti), 30. helyen (2.b, 251kg) és az 57. helyen(2.a 140kg) végzett a versenyben, összesen 25 000 Ft jutalomban részesültünk.

Köszönjük a diákok, szülők lelkes és áldozatos munkáját!  A verseny tovább folytatódik szeptembertől, így már most biztatunk mindenkit a folyamatos elemgyűjtésre.

                                                              Falatyné Berkesi Márta
                                                               alsós munkaközösség

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.