Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
„Amit tehát Isten egybekötött ember el ne válassza”

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Állatok Világnapja

Ragyogó őszi napsütésben rendezhettük meg október 3-án az Állatok Világnapját.

IMG 20171003 144324Az Állatok világnapját 1931 óta ünneplik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A gyermekek - biztos vagyok benne, - hogy ha nem is értik az állatok nyelvét, de nagyon szeretik őket és szívesen „beszélgetnek” velük. Ezt a tegnapi délután is jól példázza, amikor is nagy örömmel, izgatottan és lelkesedéssel mutatták be házi kedvenceiket a kollégium udvarán.

Természetesen a kutyák és a macskák képviseltették magukat a legtöbben, de volt japán tyúk, nyúl, hörcsög, hal, teknős. Közülük voltak már visszatérő vendégeink - akik már a tavalyi évben is „ellátogattak” hozzánk - pl. Ágota, a teknős; Janka, a nyuszi; Bella, a törpetacskó, a gyerekek fel is ismerték őket, és megállapították, hogy a kis gazdik jól gondozzákIMG 20171003 144400 őket. A „vendégeink” türelemmel viselték a gyerekek túláradó szeretetét.

A gyermekek az állatok simogatása, kényeztetése mellett a délután folyamán játékos feladatokat is megoldhattak az állatokkal kapcsolatosan. Volt állathang felismerés, puzzle, teszt, találós kérdések. Örömmel tapasztalhattuk, hogy nagyon ügyesek, és sok ismerettel rendelkeznek a körülöttük élő állatokról. Hisszük és reméljük, hogy ők valóban felelősen tartják a házi kedvenceiket és humánus magatartást tanúsítanak minden állat felé.

            Ebben az évben Magyarországon az Állatok Világnapjának kiemelt témája a hazai erdőkben élő állatok védelme. Ehhez jól kapcsolódott a szeptember első napjaiban a muzeális gyűjteményben megtekintett vadászati kiállítás. Nagyon érdekes és tartalmas programot biztosítottak számunkra a rendezők.     Tanító nénik

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.