Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Február 14-én itt a FARSANG! Téma: 70-es, 80-as évek!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Állatok Világnapja

Ragyogó őszi napsütésben rendezhettük meg október 3-án az Állatok Világnapját.

IMG 20171003 144324Az Állatok világnapját 1931 óta ünneplik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A gyermekek - biztos vagyok benne, - hogy ha nem is értik az állatok nyelvét, de nagyon szeretik őket és szívesen „beszélgetnek” velük. Ezt a tegnapi délután is jól példázza, amikor is nagy örömmel, izgatottan és lelkesedéssel mutatták be házi kedvenceiket a kollégium udvarán.

Természetesen a kutyák és a macskák képviseltették magukat a legtöbben, de volt japán tyúk, nyúl, hörcsög, hal, teknős. Közülük voltak már visszatérő vendégeink - akik már a tavalyi évben is „ellátogattak” hozzánk - pl. Ágota, a teknős; Janka, a nyuszi; Bella, a törpetacskó, a gyerekek fel is ismerték őket, és megállapították, hogy a kis gazdik jól gondozzákIMG 20171003 144400 őket. A „vendégeink” türelemmel viselték a gyerekek túláradó szeretetét.

A gyermekek az állatok simogatása, kényeztetése mellett a délután folyamán játékos feladatokat is megoldhattak az állatokkal kapcsolatosan. Volt állathang felismerés, puzzle, teszt, találós kérdések. Örömmel tapasztalhattuk, hogy nagyon ügyesek, és sok ismerettel rendelkeznek a körülöttük élő állatokról. Hisszük és reméljük, hogy ők valóban felelősen tartják a házi kedvenceiket és humánus magatartást tanúsítanak minden állat felé.

            Ebben az évben Magyarországon az Állatok Világnapjának kiemelt témája a hazai erdőkben élő állatok védelme. Ehhez jól kapcsolódott a szeptember első napjaiban a muzeális gyűjteményben megtekintett vadászati kiállítás. Nagyon érdekes és tartalmas programot biztosítottak számunkra a rendezők.     Tanító nénik

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.