Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Február 14-én itt a FARSANG! Téma: 70-es, 80-as évek!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

Magyar Olvasótársaság

Mese, mese, mátka…

 

20170929 140632  Mesedélutánra gyűltünk össze 2017. szeptember 29-én. Mintegy száz kicsi elsős és másodikos töltötte meg a kollégium auláját.

  2005 óta szeptember 30-a - Benedek Elek születésnapja - a Magyar népmese napja. Ezen a napon meseszerető gyerekek és felnőttek megkülönböztetett tisztelettel fordulunk a népmesék felé, egyben emlékezünk Benedek apóra, aki a gyermekirodalom jeles alakja, gyermekfolyóirat szerkesztője, író, mesegyűjtő volt.

  Weigert Adrienn gimnáziumi tanuló mellett tizenhat kisgyermek villantotta fel a magyar népmesekincs tündöklő gyöngyszemeit. Nagy izgalommal, csillogó szemekkel ültek a mikrofon mögé a mesemondók. A hallgatóság velük együtt a mese szárnyán utazta be a csodák birodalmát, szurkolt az igaz hős győzelméért, méltányolta a hamis büntetését.20170929 141023

    Kicsik és nagyok teljesen belefeledkeztünk a meseáradatba. Szívmelengető érzés volt hallgatni a gyerekek lelkes előadását, emellett bátor kiállásuk a későbbiekben biztosan ösztönzőleg hat társaikra. Reméljük, hogy nem csak e jeles napon, hanem máshol, más alkalommal mind többen hallgatnak, mondanak, olvasnak mesét. Tehát az esemény elérte a fent említett idézetben megfogalmazott célt.

  Komoly feladatunk van a jövő nemzedék előtt állva. Nem szabad hagyni, hogy a népköltészeti alkotások megrekedjenek, hanem engedni kell, hogy hassanak. Úgy gondoljuk ez a délután ennek jegyében telt.         Tanító nénik

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.