Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Már csak egy hét az első félévből!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

„VERSVARÁZS”

„A csoda nem a vers, hanem az őt befogadó gyerek.”

/L. Békési Júlia/

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból „VERSVARÁZS” irodalmi délutánt rendeztünk iskolánkban.

A délután a szavalatokról, a vers szeretetéről, a vidámságról, játékos feladatokról, megzenésített versekről szólt.

Weigert Adri és Bokor Peti gimnazista társaink velünk töltötték ezt a délutánt.SAM 3074

Adri mesélt arról, hogy már gyermekként is nagyon szerette a verseket, erről meg is győzött bennünket szavalataival.

Sok kisiskolás mondta el a kedvenc versét társainak és a jelen lévő felnőtteknek. A versek, kedvesek, tréfásak, komolyak, vidámak, - de mindenek előtt - nagyon szórakoztatóak voltak.

Ezután Peti következett, aki gitárral kísérte egyik társunk versmondását, majd megzenésített verseket hallgathattunk Peti és hangszere tolmácsolásában. A zenés - verses részt egy közös énekléssel zártuk, együtt énekeltük Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők című versét.

Következett néhány játékos feladat, először puzzle-t kellett kiraknunk csoportokban, a kép Arany János arcát rejtette. Ez nem volt véletlen, hiszen a 2017. év Arany János-emlékév. Majd közösen mondtak el néhányan egy Arany János verset.

A második feladat Adri egyik verséhez kapcsolódott, teszteltük figyelmünket, memóriánkat, hogy mennyi mindenre emlékszünk kérdések segítségével.

A keresztrejtvény sem maradhatott ki a feladatok közül. Érdekes feladat volt a versek hiányzó szavainak megfejtése.

A játék rímfaragással folytatódott, előre megadott szavakból kellett rímelő verssorokat költenünk. Az eredmény rendkívül szórakoztató volt. (Bizton állíthatjuk, hogy egy verseskötetben sem fogjuk eme remekeket viszontlátni!)

A tartalmas, vidám délután nagyon gyorsan elröppent. Jól éreztük magunkat. Köszönjük Adrinak, és Petinek, hogy velünk voltak!

SAM 3086SAM 3083

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.