Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

„VERSVARÁZS”

„A csoda nem a vers, hanem az őt befogadó gyerek.”

/L. Békési Júlia/

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból „VERSVARÁZS” irodalmi délutánt rendeztünk iskolánkban.

A délután a szavalatokról, a vers szeretetéről, a vidámságról, játékos feladatokról, megzenésített versekről szólt.

Weigert Adri és Bokor Peti gimnazista társaink velünk töltötték ezt a délutánt.SAM 3074

Adri mesélt arról, hogy már gyermekként is nagyon szerette a verseket, erről meg is győzött bennünket szavalataival.

Sok kisiskolás mondta el a kedvenc versét társainak és a jelen lévő felnőtteknek. A versek, kedvesek, tréfásak, komolyak, vidámak, - de mindenek előtt - nagyon szórakoztatóak voltak.

Ezután Peti következett, aki gitárral kísérte egyik társunk versmondását, majd megzenésített verseket hallgathattunk Peti és hangszere tolmácsolásában. A zenés - verses részt egy közös énekléssel zártuk, együtt énekeltük Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők című versét.

Következett néhány játékos feladat, először puzzle-t kellett kiraknunk csoportokban, a kép Arany János arcát rejtette. Ez nem volt véletlen, hiszen a 2017. év Arany János-emlékév. Majd közösen mondtak el néhányan egy Arany János verset.

A második feladat Adri egyik verséhez kapcsolódott, teszteltük figyelmünket, memóriánkat, hogy mennyi mindenre emlékszünk kérdések segítségével.

A keresztrejtvény sem maradhatott ki a feladatok közül. Érdekes feladat volt a versek hiányzó szavainak megfejtése.

A játék rímfaragással folytatódott, előre megadott szavakból kellett rímelő verssorokat költenünk. Az eredmény rendkívül szórakoztató volt. (Bizton állíthatjuk, hogy egy verseskötetben sem fogjuk eme remekeket viszontlátni!)

A tartalmas, vidám délután nagyon gyorsan elröppent. Jól éreztük magunkat. Köszönjük Adrinak, és Petinek, hogy velünk voltak!

SAM 3086SAM 3083

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.