Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT

2017.04.19-04.21.

 

A Föld Napjához kapcsolódva (április 22.) rendeztük meg az első osztályainkban a környezetvédelmi projektet. A Föld Napját 27 éve rendezik meg a világ számos országában. Minden évben más-más területre fókuszálva, amit jelmondatban fogalmaznak meg a szervezők. Az idei év jelmondata: „Tájékozódj, hogy cselekedni tudj!”

A háromnapos programunkat mi is ehhez kapcsolódva szerveztük meg. Próbáltunk a gyerekeknek érdekes információkat átadni ahhoz, hogy hogyan élhetünk egy:„mosolygós” Földön és hogyan őrizhetjük meg bolygónkat az utánunk következő nemzedékek számárai is.   Játékos feladatokon keresztül csoportos és páros munkában tevékenykedtek a gyerekek. Támaszkodhattak a feladatok megoldása kapcsán az előzetes ismereteikre, de sok új dolgot is megtanulhattak, amelyeket majd a mindennapi életükben a környezetük megóvása érdekében tenni tudnak. Pl. mit jelent a „kuka éheztetése”, miért részesítsük előnyben a hazai termékeket, miért járjunk inkább kerékpárral vagy gyalog, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, miért ne használjunk nylon tasakot….. és még sorolhatnánk hosszan azokat a tevékenységeinket, amelyekkel felelősen és tudatosan figyelhetünk környezetünk védelmére. A gyermekek nagyon aktívan és örömmel vettek részt a foglalkozásokon, a napok végén vállalásokat fogalmaztak meg, hogy ők a szűkebb környezetükben mit tudnak tenni a Föld megóvása érdekében.

   A projekt zárásaként elénekeltük a Föld dalát, csatlakozva a Jobb Veled a Világ Alapítvány felhívásához, így 122 484 magyar emberrel együtt énekeltünk a bolygónkért:

"Ez a Föld az otthonunk, ez a Föld ahol lakunk,
Az élethez tőle mindent megkapunk,
Múltunk és jövőnk őrzője a Föld,
Hát őrizzük meg egymásnak életek között." 

                                                                                                 Tanító nénik

enekeljafoldert oklevel310

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.