Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Már csak egy hét az első félévből!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT

2017.04.19-04.21.

 

A Föld Napjához kapcsolódva (április 22.) rendeztük meg az első osztályainkban a környezetvédelmi projektet. A Föld Napját 27 éve rendezik meg a világ számos országában. Minden évben más-más területre fókuszálva, amit jelmondatban fogalmaznak meg a szervezők. Az idei év jelmondata: „Tájékozódj, hogy cselekedni tudj!”

A háromnapos programunkat mi is ehhez kapcsolódva szerveztük meg. Próbáltunk a gyerekeknek érdekes információkat átadni ahhoz, hogy hogyan élhetünk egy:„mosolygós” Földön és hogyan őrizhetjük meg bolygónkat az utánunk következő nemzedékek számárai is.   Játékos feladatokon keresztül csoportos és páros munkában tevékenykedtek a gyerekek. Támaszkodhattak a feladatok megoldása kapcsán az előzetes ismereteikre, de sok új dolgot is megtanulhattak, amelyeket majd a mindennapi életükben a környezetük megóvása érdekében tenni tudnak. Pl. mit jelent a „kuka éheztetése”, miért részesítsük előnyben a hazai termékeket, miért járjunk inkább kerékpárral vagy gyalog, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, miért ne használjunk nylon tasakot….. és még sorolhatnánk hosszan azokat a tevékenységeinket, amelyekkel felelősen és tudatosan figyelhetünk környezetünk védelmére. A gyermekek nagyon aktívan és örömmel vettek részt a foglalkozásokon, a napok végén vállalásokat fogalmaztak meg, hogy ők a szűkebb környezetükben mit tudnak tenni a Föld megóvása érdekében.

   A projekt zárásaként elénekeltük a Föld dalát, csatlakozva a Jobb Veled a Világ Alapítvány felhívásához, így 122 484 magyar emberrel együtt énekeltünk a bolygónkért:

"Ez a Föld az otthonunk, ez a Föld ahol lakunk,
Az élethez tőle mindent megkapunk,
Múltunk és jövőnk őrzője a Föld,
Hát őrizzük meg egymásnak életek között." 

                                                                                                 Tanító nénik

enekeljafoldert oklevel310

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.