Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
„Amit tehát Isten egybekötött ember el ne válassza”

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Akkor megint szólt Isten: „Teremjen a föld zöldellő növényeket, amelyek termést hoznak, és fákat, amelyek magot rejtő gyümölcsöt teremnek a földön.” Úgy is lett.

Mózes 1, 11

  Az általános iskola kisdiákjai és tanítói elültették azt a két kis fát, amely majd remélhetőleg néhány év múlva termést hoz és árnyékot ad az arra járók számára. Bízunk benne és reménységünk, hogy ahogyan ezek a kis fák gyökeret eresztenek, növekednek; velük együtt az általános iskola mostani kisdiákjai, mint első fiókák az évek során megerősödnek és boldogan repülhetnek ki a „fészkükből”.

  A faültetésre november utolsó napján került sor. Szelekovszki László, volt környezetvédelmi főtanácsos, környezetvédő volt segítségünkre, amelyet ezúton is köszönünk! Laci bácsi egy tölgyfát, egy szilfát és két cserjét hozott iskolánk számára. A gyerekekkel együtt készítették el a fák helyét, - az általános iskola épülete előtt- sem a sár, sem a hideg nem szegte kedvét a gyermekeknek. A fákat emlékfának is szánjuk, az általános iskola létrejöttének szeretnénk ezzel emléket állítani.

  Gondos kis kertészekként szeretnénk óvni, gondozni a fa-és cserje csemetéinket !

Tanító nénik

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.