Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

fekve1fekve2

 

A XVI. Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntője 2015. május 16-17.-én került megrendezésre Kazincbarcikán a Magyar Erőemelő Szövetség szerevezésével. A verseny kor-és súlycsoportban kategorizálva zajlott, ahol mindenkinek három kísérlete volt, melyek közül a legnagyobb kinyomott súly számított. Az én teljesítményem kísérletenként a következő volt: 50kg, 55kg, 57,5kg. Ezzel a teljesítménnyel a VI .korcsoport, (-63kg) súlycsoportjának Országos Bajnoka lettem. 5 éve versenyzem ebben a sportágban. Ez idő alatt két országos ezüst érmet és három országos bajnoki címemet nyertem.

 

fekve3fekve4

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást!

íjjász2íjjász3

 

Április 26-án Gyomaendrődön, a III. Körösmenti Íjfeszítő Viadalon képviseltette magát a Sportcsarnok Sportegyesület Artemis Íjász szakosztály. A szakosztályunkból hárman neveztek a versenyre, mindhárman a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulói. Versenyzőink 2014. októbere óta íjászkodnak a szakosztály keretein belül, ez a verseny volt számukra az első megmérettetés, amin kiválóan megfeleltek. Kategóriájukban (tradicionális íj, ifi korosztály) mindhárman dobogós helyezést értek el.

 

íjjász

1. helyezett Adamik Nikoletta, 2. helyezett Török Kinga Regina, 3. helyezett Somogyi Dóra Köszönettel tartozunk a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumnak és Mezőberény Város Önkormányzatának a támogatásért, nélkülük nem sikerülhetett volna. Külön köszönet a Körösmenti Íjfeszítő Egyletnek a színvonalas, jó hangulatú verseny megrendezéséért. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. A versenyzőinknek pedig a jövőben is sok sikert és hasonlóan szép eredményeket kívánunk.

(A versenyzők felkészítője: Finta Zsolt István, szakosztályvezető)

V. korcsoport

Pécs 2015

 

lanykosar

 

 

Csütörtök délelőtt útnak indult kis csapatunk és lelkes szurkolóink az V. korcsoportos kosárlabda döntőre, amelyet az idén Pécsett rendeztek meg. Az öt órás utunk nevetésben, éneklésben, filmnézésben na meg persze alvásban gazdag volt. Ez alatt a 4 nap alatt a Hotel Laterum volt az otthonunk, ahonnan vasárnap nem is nagyon akartunk hazajönni. A szobánk elfoglalása után, a megnyitóra mentünk, ahol még olimpiai lángot is gyújtottak tiszteletünkre. Itt megtudtuk a nem túl jó sorsolásunkat (Kecskemét, Debrecen, Szekszárd és Mezőberény). Másnap kezdődtek a csoportmérkőzések, első meccsünket a Debrecen ellen akadálytalanul vettük. Ebéd után egy újabb mérkőzés következett a Kecskeméti kosársuli ellen, ahol most ők bizonyultak jobbnak. Az utolsó csoportmérkőzésünk Szekszárd ellen volt, ahol Studer Ágnes, EB 3. helyezett csapat klasszis játékosa játszott. Hiába küzdöttünk, a szerencse sem kedvezett nekünk, hiszen dobószázalékunk nagyon gyenge volt. Vasárnap reggel az első mérkőzést mi játszottuk a hazai csapat ellen az 5. helyért. Játékunk fegyelmezett volt és ezen a meccsen kosárban sem volt hiányunk, így az 5. helyet szereztük meg. Úgy gondoljuk, hogy igazán megérdemeltük ezt a szép eredményt, hiszen rengeteg munka áll a sikerünk mögött. Nagyon jól telt ez a közös 4 nap, mindenki számára örök emlék marad.

  1. Kecskemét
  2. Budapest
  3. Szekszárd
  4. Sopron
  5. Mezőberény
  6. Pécs
  7. Szekszárd „B”
  8. Debrecen

 

Csapatunk legjobbja: Szenteszki Berta

Írta:Szikora Zsóka és Tóth Kata

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.