Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

SIESTA-FIESTA

2018.február 26-án este 19-20 óráig került megrendezésre a kollégiumban a Siesta - Fiesta nevű olasz –spanyol mediterrán kultúrtörténeti vetélkedő.

A verseny célja az olasz és a spanyol kultúra ismeretének bővítése volt játékos feladatokkal. Egy étlap elkészítésével lehetett előzetesen nevezni, a csapatoknak a kollégium olasz /spanyol nevű vicces feladatlapját kellett megálmodni.

A versenyen végül 4 csapat indult, akik 2 puzzle (Olaszország-Spanyolország egy- egy híres épületét kellett kirakniuk), egy Spanyolország és Latin -Amerika teszttel és egy kreatív versírással találkoztak; Óda a Siestához címmel!

siestafiestaMivel holtverseny alakult ki az első és a második helyezett között, ezért egy rögtönzött olasz kollégiumi szituációs helyzet előadásával döntöttük el a helyezést.(Miért nem engednek sziló időben siestázni? címmel)

Első helyezett lett a Sognatori csapata: Török Kinga, Adamik Nikoletta és Somogyi Dóra 12/D osztályos tanulók.

Második helyezett a Farfalle csapata: Szabados Rebeka, Frcska Nóra és Kiss Boglárka csapata: 10/B és 9/A osztályos tanulók.

Harmadik helyezett a Bambine csapata: Németh Csilla Boglárka, Nagy Orsolya és Tremmel Nikolett 10/D osztályos tanulók.

Becsületesen helytállt a Chicas csapata: Kiss Dóra, Drégelyvári Adrienn és Duró Viktória 9/D osztályos tanulók.

A zsűri is kolis lányok közül alakult meg, akik nagyon lelkesen végezték ezt a feladatot, ők lettek a Burrito Zsűrrító csapat: Sárosi Boglárka, Veress Luca, Kecskeméti Fanni, Tóth Bianka és Erdélyi Dorka.(10/B osztályos tanulók).

A nyeremény: egy szép és színes oklevél minden csapatnak és finom falatokban bővelkedő csomagok a helyezetteknek és édes apróságok a Chicas csapatának és a zsűri tagjainak. Az oklevél alapján időutazók is lettünk ezért valószínű jövőre is szeretném megszervezni ezt a jó hangulatú vetélkedőt.

Bojtor Edit

olasztanár

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.