Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Szemeim az úrra néznek szüntelen, fordulj felém és könyörülj Uram!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

SIESTA-FIESTA

2018.február 26-án este 19-20 óráig került megrendezésre a kollégiumban a Siesta - Fiesta nevű olasz –spanyol mediterrán kultúrtörténeti vetélkedő.

A verseny célja az olasz és a spanyol kultúra ismeretének bővítése volt játékos feladatokkal. Egy étlap elkészítésével lehetett előzetesen nevezni, a csapatoknak a kollégium olasz /spanyol nevű vicces feladatlapját kellett megálmodni.

A versenyen végül 4 csapat indult, akik 2 puzzle (Olaszország-Spanyolország egy- egy híres épületét kellett kirakniuk), egy Spanyolország és Latin -Amerika teszttel és egy kreatív versírással találkoztak; Óda a Siestához címmel!

siestafiestaMivel holtverseny alakult ki az első és a második helyezett között, ezért egy rögtönzött olasz kollégiumi szituációs helyzet előadásával döntöttük el a helyezést.(Miért nem engednek sziló időben siestázni? címmel)

Első helyezett lett a Sognatori csapata: Török Kinga, Adamik Nikoletta és Somogyi Dóra 12/D osztályos tanulók.

Második helyezett a Farfalle csapata: Szabados Rebeka, Frcska Nóra és Kiss Boglárka csapata: 10/B és 9/A osztályos tanulók.

Harmadik helyezett a Bambine csapata: Németh Csilla Boglárka, Nagy Orsolya és Tremmel Nikolett 10/D osztályos tanulók.

Becsületesen helytállt a Chicas csapata: Kiss Dóra, Drégelyvári Adrienn és Duró Viktória 9/D osztályos tanulók.

A zsűri is kolis lányok közül alakult meg, akik nagyon lelkesen végezték ezt a feladatot, ők lettek a Burrito Zsűrrító csapat: Sárosi Boglárka, Veress Luca, Kecskeméti Fanni, Tóth Bianka és Erdélyi Dorka.(10/B osztályos tanulók).

A nyeremény: egy szép és színes oklevél minden csapatnak és finom falatokban bővelkedő csomagok a helyezetteknek és édes apróságok a Chicas csapatának és a zsűri tagjainak. Az oklevél alapján időutazók is lettünk ezért valószínű jövőre is szeretném megszervezni ezt a jó hangulatú vetélkedőt.

Bojtor Edit

olasztanár

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.