Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. Ján 8,36

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Idén áprilisban is megszólaltak „ütős” szövegek a kollégium aulájában, hiszen immár harmadik alkalommal adott otthont slam poetry délutánnak. Az eseményen felléptek iskolánk volt és jelenbeli tanulói, így Ronyecz Nikolett és Jónás Bogi tavaly végzett diákjaink, valamint Jenei Annabella és Murvai Vanessza, akiket remélhetőleg jövőre is hallhatunk majd. Díszvendégeink voltak Bencze Gréta a tavalyi mezőberényi slam poetry verseny győztese és a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium végzőse, illetve Varga Norbert a Tudás 6alom és a Debreslam tagja. A nagyjából másfél órás rendezvényen jó hangulat és néha síri csönd jelezte, ezekre a szövegekre érdemes odafigyelni. A figyelmesek pedig nem csak azt tudhatták meg mi is az a slam poetry (ha még nem tudná valaki ez a kortárs költészet egy populáris irányzata, amely egy kicsit rap, egy kicsit stand up, egy kicsit előadóművészet, de leginkább irodalom), hanem hogy mi a jelentése például a szecessziónak, migrációnak, mi a véleménye a diákoknak az oktatásról, a nőknek a férfiakról egy-egy jól megírt slam szöveg kapcsán. Persze a teljesség igénye nélkül, hisz ez nem egy irodalomóra. Ez slam poetry, Simon Márton idézve, a „szájalás hagyománya”.

30168119 909892715856945 1335993194652261247 o

2018.04.22-én rendezték meg Békésen a Puskaporos tavon a Megyei SULI KUPA Békési körzetének selejtezőjét. Rekord nevezéssel, 19 csapattal. A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium is képviseltette magát 2 db 3 fős csapattal. Fiatal versenyzőink, akik vállalták a 3 órás koncentrált figyelmet igénylő versenyzést nagyon ügyesen horgásztak és szépen helytálltak ebben a nagy melegben is. A három másodikos diákunk Nagy Nikoletta, Nagy Áron és Pál Gábor alkotta csapat a végén 14. helyezést ért el, míg a Kis Bendegúz (1.osztályos) szektor II.hely, Pojendán Gergő (2.osztályos) szektor IV.hely és Hidasi Csaba (7.osztályos) szektor VIII.hely csapat kimagaslót horgászva felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, mellyel kivívták a továbbjutást a megyei döntőbe. A döntő 2018.05.13-án Mezőberényben a Hosszú-tavon lesz megrendezve. Várjuk a szurkolókat. Szeretnénk megköszönni a szülőknek a segítséget, a gyermekek támogatását, hogy engedték versenyezni őket a friss levegőn szép környezetben. Köszönet Barna Hajnalkának és Barna Istvánnak a támogatásért és a sok segítségért. Illetve legnagyobb köszönet mind a hat gyermeknek akik kitartóan végig versenyezték a három órát. GRATULÁLUNK NAGYON ÜGYESEK VOLTATOK!!! Jövőhéten folytatás...

31113795 1955324937842011 7244511304566702080 n

31124591 1955324697842035 8724042905708134400 n

Április 14-15-én rendezték a 33. Vivicittá városvédő futást Budapesten, melyen iskolánk is képviseltette magát. A vizes VB okán gyönyörűvé varázsolt Margitsziget adott ismét otthont a kétnapos futófesztivál közel harmincezer résztvevőjének és a szurkolóknak. Diáktársaitok közül Murvai Vanessza (11. A), Szilágyi Emma (10. B), Kovács Máté és Zs. Nagy Bence (10. A) valamint jómagam vettünk részt ezen a versenyen, a félmaratoni távot egyénileg vagy párosan teljesítve. Nagy élmény volt a jól ismert épületeket látni egy „futókirándulás” keretében, az autóforgalomtól nem zavarva élvezhettük a méltán híres fővárosi miliőt.

Köszönjük az iskolai diáksportkör és az intézmény támogatását, és hogy részt vehettünk ezen a sporteseményen! Reméljük, jövőre is itt lehetünk (de addig is Spar maraton, az ősszel)!

futó1

Evangélikus iskolák az ország legjobbjai között!

"Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül." A teljes cikk az alábbi linken érhető el.

http://www.evangelikus.hu/evangelikus-kozepiskolak-az-orszag-legjobbjai-kozott-egy-msik-szempontrendszer

2018. március 2-3. között került megrendezésre a 9. Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozója, a MEGINT, és a 3. Nits Márta népdaléneklési verseny. Iskolánkból 3 diák nevezett a megmérettetésre, és szép eredményeket is értek el. Magyar Mirella arany minősítést kapott kitüntetéssel, Gurmai Boglárka ezüst, Drégelyvári Adrienn pedig bronz minősítést tudhat magáénak. A lányok a találkozó másnapján az iskolák bemutatkozóján moldvai táncokat adtak elő Kiss Dórával, Varga Laurával és Csapó Renátával együtt. Technikai segítségünk Barta Nikolett volt. A lányok nagy érdeme, hogy a táncokat maguk rakták össze, és tanították be egymásnak. Eredményesen és színvonalasan képviselték iskolánkat.
A ruhákat köszönjük a Leg-a-láb Alapfokú Művészeti Iskolának!
received 1582447728536049received 1879843205424320

SIESTA-FIESTA

2018.február 26-án este 19-20 óráig került megrendezésre a kollégiumban a Siesta - Fiesta nevű olasz –spanyol mediterrán kultúrtörténeti vetélkedő.

A verseny célja az olasz és a spanyol kultúra ismeretének bővítése volt játékos feladatokkal. Egy étlap elkészítésével lehetett előzetesen nevezni, a csapatoknak a kollégium olasz /spanyol nevű vicces feladatlapját kellett megálmodni.

A versenyen végül 4 csapat indult, akik 2 puzzle (Olaszország-Spanyolország egy- egy híres épületét kellett kirakniuk), egy Spanyolország és Latin -Amerika teszttel és egy kreatív versírással találkoztak; Óda a Siestához címmel!

siestafiestaMivel holtverseny alakult ki az első és a második helyezett között, ezért egy rögtönzött olasz kollégiumi szituációs helyzet előadásával döntöttük el a helyezést.(Miért nem engednek sziló időben siestázni? címmel)

Első helyezett lett a Sognatori csapata: Török Kinga, Adamik Nikoletta és Somogyi Dóra 12/D osztályos tanulók.

Második helyezett a Farfalle csapata: Szabados Rebeka, Frcska Nóra és Kiss Boglárka csapata: 10/B és 9/A osztályos tanulók.

Harmadik helyezett a Bambine csapata: Németh Csilla Boglárka, Nagy Orsolya és Tremmel Nikolett 10/D osztályos tanulók.

Becsületesen helytállt a Chicas csapata: Kiss Dóra, Drégelyvári Adrienn és Duró Viktória 9/D osztályos tanulók.

A zsűri is kolis lányok közül alakult meg, akik nagyon lelkesen végezték ezt a feladatot, ők lettek a Burrito Zsűrrító csapat: Sárosi Boglárka, Veress Luca, Kecskeméti Fanni, Tóth Bianka és Erdélyi Dorka.(10/B osztályos tanulók).

A nyeremény: egy szép és színes oklevél minden csapatnak és finom falatokban bővelkedő csomagok a helyezetteknek és édes apróságok a Chicas csapatának és a zsűri tagjainak. Az oklevél alapján időutazók is lettünk ezért valószínű jövőre is szeretném megszervezni ezt a jó hangulatú vetélkedőt.

Bojtor Edit

olasztanár

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.