Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Sikeres érettségi vizsgákat kívánunk! "Veled leszek"- mondja az Úr."

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2017.június 13-án került sor a III. Békési Quadrigára, azaz a megyében található négy evangélikus gimnázium sporttalálkozójára Békéscsabán, az idén tavasszal átadott új, evangélikus sportcsarnokban. A rendezvény Kondor Péter esperes áhítatával kezdődött a békéscsabai Kistemplomban, 1 Kor 9,24-27 alapján. Esperes úr a kitartás, céltudatosság, lemondás és példamutató élet fontosságát emelte ki. Diákjaink kispályás labdarúgás, floorball, streetball és röplabda sportágakban mérhették össze erejüket. Mezőberény a 2. helyet szerezte meg, becsületes helytállással.
20170613 083815  20170613 103821

Atlétika Diákolimpia Országos Döntő

Székesfehérvár

2017. május 27-én került megrendezésre az atlétika diákolimpia országos döntője Székesfehérváron. Nem gondoltam volna, hogy a megyei versenyen elért helyezésem ellenére - távolugrás: 1. hely, gátfutás: 2. hely - bejutok az országos versenyre, mivel nem sikerült teljesítenem a megadott szinteket. Legnagyobb meglepetésemre és örömömre azonban mégis meghívást kaptam. Nagy lendülettel folytattam az edzéseket, de sajnos nem kerültek el a sérülések. A versenyen megtettem minden tőlem telhetőt, és távolugrásban 6 centimétert javítva a megyei döntőn elért teljesítményemen 494 centiméterrel a 8. helyen végeztem.

Gyöngyösi Terézia34762012182 2b6d052156 b

 

Aerobik Diákolimpia döntő 2016/17A területi válogatók után, bejutottunk az országos döntőbe, melyet 2017 április 22-én, Szarvason rendeztek meg. A versenyen ötödik helyezést értünk el.

A felkészülési időszakra esett a tavaszi szünet, ami nagyban hátráltatta a csapatot. Az edzések számát iskolai elfoglaltságok miatt sajnos csökkentenünk kellett. Ennek ellenére egy intenzív felkészülési programot igyekeztünk teljesíteni.  Rengeteg gyakorlás után, úgy éreztük, készen állunk a megmérettetésre.

Április 22-én  délben  elindultunk az iskola kisbuszával Szarvasra. Utazás közben igyekeztük a csapatszellemet erősíteni, hogy érezzék a bírók, egy összeszokott csapatot kell értékelniük. Délután öt órakor került ránk a sor az aerobik talajon. A gyakorlat bemutatása sokkal jobban sikerült, mint az előző versenyen emiatt hihetetlen boldogságot éreztünk.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Annak ellenére, hogy nálunk tapasztaltabb csapatok is indultak, bíztunk a jó szereplésben. Amikor meghallottuk az eredményünket kicsit csalódottak voltunk, mert előrébb vártuk magunkat. A versenynek sok pozitív hatása volt. Megtanultuk értékelni a csapatmunka fontosságát, és rádöbbentünk arra, hogy milyen jó és különleges ez a sportág, s hogy mennyire meg lehet szeretni rövid idő alatt is.

Ez úton is köszönjük felkészítő tanárunk Lészkó-Kurucz Erika  munkáját.

Győrfi Vivien    9 NYEK

18110091 10212752058659610 1133417267 o

Atlétika diákolimpia megyei döntő

Évről évre képviseltetem magam a diákolimpia megyei döntőjén. A döntőre 2017.04.25-26-án került sor Békéscsabán a Tünde utcai sportpályán. Az első napon távolugrásban indultam. 488 cm-es eredményemmel az első helyet sikerült megszereznem. Második nap a gátfutás és a 200 méteres síkfutás döntője került megrendezésre. Gátfutásban 2. helyen végeztem, míg 200 méteren 4-ként értem célba. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, a gátfutásnál és 200 méternél is erős szembeszél nehezítette a döntő lebonyolítását. Úgy gondolom sikerült kihoznom magamból a maximumot és büszke vagyok a teljesítményemre, ami a további felkészülésemre pozitívan fog hatni.             

                                                                                                                                             Gyöngyösi Terézia 11.C

gyöngyösi terézia1

Május 8-19. között rendkívüli felvételi eljárást hirdet intézményünk valamennyi meghirdetett képzésünkre.

További információ: Gimnázium titkárság: 70/400 2455

Szegedi Tudós Akadémia

2017. április 20-22. Szegeden került megrendezésre a Nobel-díjasok és tehetséges diákok IX. találkozója. Iskolánk öt tanulóját választották be jelentkezés alapján az orvos-biológiai kutatásokat végző Szent-Györgyi középiskolás diákok közzé az idei tanévben. Ők vehettek részt ezen a jeles eseményen, ahol a Nobel-díjas Dr. Bert Sakmann fiziológussal és Dr. Arthur Konnerth neurofiziológussal találkozhattak. Az első napon, laboratóriumi gyakorlaton vehettek részt, ahol tüdő és szív vizsgálatokat végeztek.

1

2

Boncolás

A második nap angol nyelven Szent- Györgyi hallgatok előadásait hallgathatták meg már folyamatban lévő és eredményeket hozó orvos biológiai kutatási területekről. Majd Arthur Konnerth előadását a Ca-ion és az emberi agy folyamatainak vizsgálatával kapcsolatban. Este gálaműsor zárta a rendezvényt a Szegedi Nemzeti Színházban.

3

A diákok a rendezvény alatt egyre elkötelezettebbek lettek leendő pályájuk iránt. Izgatottan várják májustól induló feladataikat.

4

2017. február 15-én került megrendezésre a X. Fekvenyomó Kupa, melyen az iskola lelkes versenyzői mérték össze erejüket. A versenyen a fiúk három, míg a lányok egy kategóriában indulhattak.  A helyszínen nevezett tíz versenyző a jó hangulatú megmérettetés után megérdemelten vehette át jutalmát, az érmek, oklevelek és egyéb díjak formájában.  Külön öröm számunkra, hogy örökös bajnokot is avathattunk, hiszen Irimiás Erika, aki számos országos versenyen sem talált még legyőzőre, elnyerte a PSEG örökös bajnoka címet. Erika 2012-től valamennyi versenyünkön indult, így jobb kezekbe nem is kerülhetett volna az elismerés.

kondi 2017

Muzsikusok

Iskolánk futsal csapata a 2016.dec.7-én megyei elődöntőn vett részt Békésen. Ellenfeleink a Gál Ferenc Szakképző iskola, Bcs.-i SzC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium, Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium. és a Sarkadi Ady-Bay Gimnázium voltak. Az első fordulóban a békéscsabai Vízművel mérkőztünk meg, ahol hatalmas meccsen, Lakatos P. ,  Fábián V. és Hudák G. (2) góljaival 4-3-ra nyertünk. A következő mérkőzésen Békés legjobbjaival játszottunk, ahol a második félidő elején Bodó Imre kapusunknak felszakadt a szemöldöke és az erős vérzés miatt, nem tudta folytatni a játékot, így a kapuban Fábián V. mezőnyjátékosunk folytatta, de a történtek ellenére is 4-2-re nyerni tudtunk Hudák G. Somvári Z. és Lakatos P. (2) góljaival. Harmadik meccsünkön magabiztosan, szép játékkal, már Bodó Imivel a kapuban nyertünk 5-0ra a sarkadiak ellen Fábián V., Lakatos P. és Hudák G. (2) góljaival. de sajnos ez a mérkőzés sem maradt el sérülés nélkül... Ráczkevy S. játékosunkkal csúnyán elbántak és komoly zúzódást szenvedett könyökén.

sérültek

Utolsó mérkőzésünkön Orosháza ellen játszottunk, ahol már a meccs előtt tudtuk, hogy továbbjutottunk, de ennek ellenére komolyan vettük a feladatot és 6-0-ra győzedelmeskedett a csapatunk Ráczkevy S., Hudák G. (2), és Lakatos P. (2) góljaival. A csapat tagjai: Bodó Imre, Pázsit Attila, Papp Kristóf, Ráczkevy Sándor, Somvári Zoltán, Gyöngyösi István (Kenya), Hudák Gergő, Lakatos Patrik, Balogh Gergő és Fábián Vince (Pilu). Következő megmérettetésünk a megyei döntőn lesz 2016.12.14-én. Külön köszönet a "menedzserünknek" Szilágyi Zsuzsa tanárnőnek!

                                                                                               Fábián Vince

BRÉMAIAK

 

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.