Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. Ján 8,36

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Kedves felvételizők!
Az alábbi képre kattintva tudhatjátok meg, hogy az ideiglenes felvételi jegyzékben hol szerepeltek. 

ideiglenes felveteli jegyzek

 

Kedves leendő Hatosztályos Gimisek!

Tisztelt  Szülők!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a jelen tanévi felvételi eljárástól kezdve az egyénileg jelentkezést benyújtó tanulók (hat- és nyolcosztályos gimnáziumba csak) is kizárólag a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állíthatják elő a felvételi lapokat, azok kézi kitöltésére nincs lehetőség. Az egyéni jelentkezők számára írt tájékoztatás elérhető a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév)/Az egyéni jelentkezés menete a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során menüpont alatt.

Ennek értelmében a jelen tanévtől a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NEM HASZNÁLHATJUK, és NEM FOGADHATJUK EL az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat!

Jelentkezés határideje: 2018. február 19.

Eddig az időpontig rögzíthetik jelentkezéseiket a felületen, és ugyanitt előállíthatják a felvételi lapokat (jelentkezési lap(ok) és tanulói adatlap). A jelentkezési lapokat a középfokú iskolá(k)ba kell beküldeni, mellé szükséges csatolni minden olyan dokumentumot, amely alapján megtörténik a felvételi kérelmek elbírálása, illetve a rangsorolás. 
Ugyaneddig az időpontig kell továbbíttani a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatalba. A tanulói adatlap mellékleteként semmilyen dokumentumot nem kell csatolni.

Amennyiben ezzel kapcsolatban további  kérdésük lenne, felvilágosítást, segítséget kapnak a Gimnázium titkárságán dolgozó munkatársainktól.

Sikeres felvételt kívánok a magam és munkatársaim nevében!

Tisztelt leendő Diákjaink! Kedves Szülők!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a jelen tanévi felvételi eljárástól kezdve az egyénileg jelentkezést benyújtó tanulók is kizárólag a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állíthatják elő a felvételi lapokat, azok kézi kitöltésére nincs lehetőség. Az egyéni jelentkezők számára írt tájékoztatás elérhető a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév)/Az egyéni jelentkezés menete a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során menüpont alatt.

Ennek értelmében a jelen tanévtől a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NEM HASZNÁLHATJUK, és NEM FOGADHATJUK EL az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat!

Sikeres felvételt kívánok!

Dr. Rückné Mező Györgyi intézményvezető

Téged is vár a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus

Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium hatosztályos képzése!

Induló tagozataink:

 • Hat évfolyamos gimnáziumi képzés matematika tagozattal
 • Hat évfolyamos gimnáziumi képzés biológia tagozattal
 • Hat évfolyamos gimnáziumi képzés humán tagozattal

Hogyan kerülhetsz be?

 • 5. év végi tanulmányi eredmény
 • 6. félévi tanulmányi eredmény
 • szóbeli elbeszélgetés márciusban

annacsop

 

PSG – GO(O)D FOR YOU

Felvételi tájékoztató


Nyílt napjaink ebben a tanévben 2017. október 12-én csütörtökön, 2017. november 11-én szombaton 9 órakor  kezdődnek.

 

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

OM:028375

5650 Mezőberény Petőfi út 13-15.

Tel.: 66/515-578

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www.gimnazium.mezobereny.hu


Hat évfolyamos gimnáziumi képzés matematika tagozattal

Hat évfolyamos gimnáziumi képzés biológia tagozattal

Hat évfolyamos gimnáziumi képzés humán tagozattal

 

KÓD: 0061

 

Mit kínálunk?

Ebben az osztálytípusban az osztály egy része a matematikát, másik része a biológiát, a harmadik pedig a humán tárgyakat tanulja magasabb óraszámban. A matematika vonatkozásában ez azt jelenti, hogy a matekos csoportnak mind a 6 éven keresztül heti 5 matematika órája van, a biológiás csoportnak pedig 6 éven keresztül heti 3 matematika órája. A biológiás csoportnak az első három évben heti 2, ezt követően heti 3 biológia órája lesz. Az elmélet mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlat, a terepmunka. A harmadik csoport pedig a humán tárgyakat tanulja magasabb óraszámban.

A képzés első két évében egy idegen nyelvet tanulnak a diákok heti három órában. Választani az angol és a német közül lehet. A második idegen nyelv kilencedik osztályban lép be. Ekkor már választható az olasz nyelv is.

Hogyan juthatsz be?

Az 5. évvégi és 6. félévi eredmények alapján, márciusban pedig szóbeli elbeszélgetésre kerül sor.

 

hatosztályos


Négy évfolyamos német nemzetiségi gimnáziumi képzés

KÓD: 0054

A képzésről röviden:

A diákok a hagyományos négy évfolyamos gimnáziumi képzés keretein belül, emelt óraszámban, heti 5 + 1 órában sajátíthatják el a német nyelvet. Évfolyamonként 216 németórájuk van. Népismeret órán megismerkednek a magyarországi németek történelmével, kultúrájával. Megélik a hagyományokat, új oktatási formákban dolgozhatnak, projektekben vesznek részt.

Iskolánkban hazai és nemzetközi nyelvvizsgákat lehet tenni (Pannon, ÖSD).

Nyelvtudásuk bővítése érdekében iskolánk diákjai német nyelvterületre is utazhatnak.

Részt vehetnek rangos hazai és nemzetközi versenyeken, a legjobbak külföldi ösztöndíjakat nyerhetnek.

Képzésünket a helyi nemzetiségi önkormányzat és a hagyományápoló egyesület is támogatja. 

Ajánljuk ezt a képzést annak, aki:

 • már tanult németet és folytatni szeretné
 • még nem tanult, de úgy véli szüksége lesz rá, mert
 • tervezi, hogy a későbbiekben német nyelvterületen szeretne tanulni vagy dolgozni
 • szeretne sikeresen nyelvvizsgázni.

HASZNÁLHATÓ NYELVTUDÁS + HAGYOMÁNYISMERET =

 NÉMET NEMZETISÉGI TAGOZAT

nemzetiségi


Öt évfolyamos (4+1) gimnáziumi képzés angol nyelvi előkészítő évfolyammal

KÓD: 0052

A képzésről röviden:

Az angol nyelvi előkészítő első évfolyamában szintfelmérő alapján kerül sor a csoportok kialakítására. A heti 18 nyelvi óra, 3 tanár segítségével garancia arra, hogy a diákok az év végi szintmérőre elérjék az A2-B1-es szintet. Kommunikáció-központú oktatásban részesülnek a tanulók, miközben angol színdarabot is bemutatnak. A felmenő évfolyamokban heti 5 angol óra segítségével a haladók 9. évfolyamtól, a kezdők 10. évfolyamtól sikeres B2-es vagy akár C1-es nyelvvizsgát tesznek, melynek birtokában előrehozott érettségit teljesíthetnek. Több nyelvvizsgára készítünk fel/ Pannon, TELC, Origó, BME, DExam, ECL/, mi magunk Pannon nyelvvizsga helyszín vagyunk. Az öt év alatt több nyelvi versenyen, projekteken vehetnek részt a diákok szélesítve látásmódjukat és ismereteiket más népek kultúrájáról. Mindezek segítségével a második idegen nyelv elsajátítása sokkal könnyebb és egyre több diák már két nyelvvizsgával ballag el az iskolánkból.

angolnyek


Öt évfolyamos magyar-német két tanítási nyelvű gimnáziumi képzés

KÓD: 0051

A képzésről röviden:

A diákok tanulmányainak első évében emelt óraszámban (heti 18 órában) tanulják a német nyelvet. A 18 órát nem egy tanár tartja, hanem 11-4-3 óra arányban: ebből 11 a Kerndeutsch (ez egyfajta magjául szolgál a nyelvtanulásnak), 4 óra Konversation (társalgás anyanyelvi tanárral) és 3 óra Schreiben (írás). Így az előkészítő évfolyamon 648 német nyelvi órája van diákjainknak.

Az első év végén A2/B1-es (alapfok) szintű házi vizsgán vesznek részt. Erre azért van szükség, mert a második évtől néhány tantárgyat a választott célnyelven tanulnak (történelem, civilizáció, matematika és földrajz).

A gimnázium 10. évfolyamán érik el a diákok a B2-es (középfokú) nyelvi szintet. Ekkor szintén házi vizsgán van lehetőségük képességeik lemérésre, illetve alkalom nyílik az intézmény keretein belül térítés ellenében hivatalos ÖSD, illetve Pannon  vizsga letételére is.

Utolsó évben lehetősége van a diákoknak, hogy a német állam támogatásának köszönhetően ingyenes C1 szintű (felsőfokú) DSD nyelvvizsgát tegyenek.

Nyelvtudásuk bővítése érdekében diákjainknak német nyelvterületre is utazhatnak.

Tanulóink részt vehetnek rangos hazai és nemzetközi versenyeken, legjobbjaink külföldi ösztöndíj-lehetőségekhez jutnak.

Kéttannyelvű képzésben a legalább 60 %-os emelt szintű érettségi, illetve további két tantárgy német nyelven tett, legalább elégséges érettségi eredménye szintén államilag elismert C típusú felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű.

Diákjaink nagy százaléka felsőfokú nyelvvizsgával lépi át a gimnázium küszöbét és kezdi meg felsőfokú tanulmányait, ez megkönnyíti a diploma megszerzését.

 

Mindezt neked ajánljuk, ha

… szeretsz tanulni és gondolkodni,

… szívesen tanulsz csoportban,

… szeretnél új tanulási módszerekkel is megismerkedni,kéttanos

… nyitott vagy a világra,

… érdekelnek más kultúrák,

… könnyű téged szóra bírni.

 

 „Kéttan” = Út a jövőbe!

Az út velünk kezdődik!


Az Arany János Tehetséggondozó Program  bemutatása

KÓD: 0053

Tehetséges, de valamilyen szempontból hátrányos helyzetű diák vagy?

Az érettségit követően főiskolán, egyetemen szeretnél továbbtanulni?

Nagy álmaid vannak, de támogatásra van szükséged a megvalósításukhoz?

Kitartó, céltudatos és szorgalmas vagy?

Akkor itt a helyed!

 

Mire számíthatsz, ha felvételt nyersz?

 • öt évfolyamos képzésre, melyből 1 előkészítő év+ 4 év gimnáziumi képzés „AJTP-plusszal”
 • az előkészítő év: az általános iskolában tanultak felelevenítése magyar, történelem, matematika, természettudományos tárgyakból, sok angol- és informatika óra, önismeret és tanulásmódszertan, úszás, művészeti és sportfoglalkozások
 • 9-12. évfolyam: hagyományos gimnáziumi oktatás +önismeret, tanulásmódszertan, nyelvvizsgára felkészítő és tehetséggondozó foglalkozások
 • megmérettetheted magad versenyeken
 • kötelező a kollégium, ahol tanulhatsz, sportolhatsz, sokféle érdekes foglalkozásra járhatsz
 • havonta „bentmaradós” hétvégék=tanulmányi kirándulás, játékos csapatépítő és egyéb gazdagító foglakozások, közös együttlétek, azaz minden, amit a családod nehezen tudna biztosítani

Miért vonzó még az AJTP?

 • anyagi támogatással nyelvvizsgát, ECDL tanúsítványt, jogosítványt szerezhetsz
 • szociális támogatást kaphatsz
 • élményeket, barátokat szerezhetsz

Akkor jelentkezhetsz, ha

 • hátrányos helyzetű vagy

 vagy

 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülsz

vagy

 • átmeneti nevelésbe vettek vagy a jelentkezés időpontjában ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett diák vagy

vagy

 • a gyermekjóléti szolgálat javaslata alapján rászorult vagy (a pályázati anyag 6. számú melléklete)

Jelentkezni lehet:

az AJTP-s pályázati anyag (http://www.ajtp.hu/hirek )

kitöltésével és postára adásával

2017. december 12-ig

 

+

a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezéssel

az 1. helyen megjelölt intézménybe

2017. december 8-ig

 

„ A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.” (Steven Gerrard)

 


 

Négy évfolyamos általános tantervű gimnáziumi képzés

Kód: 0055

Nyolcadikos vagy. A legnagyobb az általános iskolában. Ezt már nagyon vártad. De nem biztos, hogy pontosan tudod, hogyan legyen ezután. Mert ki tudja, mi lesz? Milyen leszel néhány év múlva…

 • Lehet, hogy érdekel egy vagy több tantárgy. ( Igen, de mihez is használjam?)
 • Lehet, hogy vonzónak tartasz egy foglalkozást. (Jó, de mit kezdjek vele?)
 • Lehet, hogy átlagosak az eredményeid, de szeretnél változtatni rajta. (Valóban úgy érzem, többre vagyok képes.)
 • De az is lehet, hogy fogalmad sincs, mihez kezdj magaddal (Na, ez tényleg igaz…)4évf

Nos, ha valamelyik ismerős a fenti gondolatok közül, gyere hozzánk a négy évfolyamos gimnáziumi képzésre, mi segítünk megkeresni az erősségeidet!

Itt tanulhatsz nyelveket, járhatsz tehetséggondozásra, sportolhatsz, szakköröket látogathatsz, felkészülhetsz a középszintű érettségire, hogy utána bekapcsolódhass a munka világába.

Örülnénk, ha megismerhetnénk, és együtt dolgozhatnánk!

 

 

Copyright © 2018 PSG Rights Reserved.