Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Február 14-én itt a FARSANG! Téma: 70-es, 80-as évek!

PSG

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

weboldal szerkesztés és prezentáció

Előző tanév utolsó napjaiban iskolánk részt vett egy Goethe intézet által szervezett projektben, mely során a tanulók elsajátíthatták, hogyan kell a Wikipédia típusú weboldalakat szerkeszteni.

A verseny során párokban dolgoztunk, és Mezőberény egy-egy sajátosságáról német nyelven kellett anyagot gyűjtenünk, írásba foglalnunk, valamint prezentálnunk. A program célja az idegen nyelv tanulása mellett, informatikai kompetenciák fejlesztése és a csapatmunka javítása. Tétje egy prágai továbbképzés volt, ahová Európa több országából érkeztek velünk egykorú diákok. Iskolánkból két pár juthatott tovább: Marosán Gréta (11/B) és Kádár Gyula (9/B), Gyöngyösi Terézia (10/C) és Kovács Kata (11/C). A Família tészta Kft-t ismertettük, valamint a sérült emberek életét dolgoztuk fel. A cseh fővárosba november 28-án repültünk, és egy hétvégét töltöttünk el. Ottlétünk során számos felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Ellátogathattunk olyan nevezetes helyszínekre, mint a Károly-híd és a Szent Vitus székesegyház. A két nap alatt lehetőségünk nyílt nemzetközi kapcsolatok kialakítására, gyakorolhattuk a német nyelvet, hiszen más országból érkezőkkel kerültünk párba.

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek, mert szórakozva tanulhattunk, új helyeket láthattunk és végül, de nem utolsó sorban közelebbről megismerhettük egymást.

Link: http://wiki.goethe.de/bildungmachtschule/index.php/Hauptseite

/Marosán Gréta, Kovács Kata/

 

 

praga

Copyright © 2019 PSG Rights Reserved.